Milan Vader tweede in wereldbeker na zinderende strijd

Milan Vader tweede in wereldbeker na zinderende strijd

In een wedstrijd om duimen en vingers bij af te likken is het Milan Vader gelukt om voor het eerst een plekje op het Wereldbekerpodium te veroveren. In de sprint versloeg hij wereldkampioen Nino Schurter. Enkel de Braziliaan Henrique Avancini moest hij voor laten gaan.

Na een bloedstollende short race op vrijdag waar Vader een alles-of-niets-poging in de laatste ronde moest bekopen met een 4e plaats was het zondag tijd voor de herkansing. Vanaf de eerste startrij zat de Zeelander er direct goed bij.


Foto: Bartek Wolinski/Red Bull Content Pool

In een wedstrijd die van begint tot eind de moeite waard was, ontstaat al snel een grote groep. Deze wordt langzaam kleiner en sterkt vanuit de achterhoede ook weer aan wanneer het tempo stil valt. Voorin zijn het Nino Schurter, Avancini, Vader en ploeggenoot Victor Koretzky die continue de forcing voeren.

Na een uur koers is er nog steeds een groep van ruim veertien man bij elkaar. Daarbij ook grote namen als Tempier, Fumic en de winnaar van de eerste wereldbeker Simon Andreassen. Bij een tempo versnelling in het begin van de laatste ronde is het Nino Schurter die probeert alles en iedereen te lossen. Avancini pareert en krijgt ook Vader mee. Als jonkie van de groep zet hij als eerste de lange afdaling in op weg naar de laatste klim. Avancini speelt het slim en versnelt op de B-Lijn, neemt de kop en gooit de koers op slot. Het tempo valt er volledig uit en terwijl de Braziliaan zijn benen los schut sluiten achteraan weer renners aan.


Foto: Bartek Wolinski/Red Bull Content Pool

Na een uur en 25 minuten nagelbijten sprint Henrique Avancini naar zijn eerste wereldbekerzege. In een bloedstollende strijd pikt Milan Vader zijn eerste podiumplekkie mee en klopt wereldkampioen Schurter.

Bij de vrouwen is het eveneens feest voor Nederland. In een minder spannende wedstrijd domineert Pauline Ferrand Prevot. Terpstra blijft de gehele koers op 15 a 20 seconde hangen en word 2e. Winnaar van de wereldbeker een aantal dagen eerder, Loana Lecomte finisht op de 3e plek.

Bij de belofte mannen wint veelvraat Tom Pidcock, bij de vrouwen is het Nederlands kampioen Ceylin del Carmen Alvarado.
Alle uitslagen bekijken kan hier. De wedstrijden terug kijken hier.


Foto: Bartek Wolinski/Red Bull Content Pool

Share this post