Liveblog | Race around the Netherlands

Liveblog | Race around the Netherlands

Fiets-redacteur Rob Meeuwessen hoopt in 5 à 6 dagen rond Nederland te fietsen. Met gemiddeld zo’n 300 kilometer per dag hoopt hij de 1900 kilometer in zoveel dagen te overbruggen. In ons liveblog houden we je op de hoogte van zijn prestatie!

Liveticker
Rob op Strava

Donderdag 2 mei:

15:07 uur: Eén van de vrouwelijke deelneemsters is Jasmijn Muller. Zij won in 2017 het wereldkampioen 24 uurs race en rijdt (hoewel het geen wedstrijd is) als vierde rond. Net achter haar fietst Bas Vlaskamp, die in een volledig skinsuit is gestart, niks bij zich heeft en op een fietsen/" 7136 target="_self">fiets met 1×8 versnellingen rijdt.

14:55 uur: Rob is in zo’n beetje het noordelijkste puntje van Groningen. Het regent en het waait hard. “Veel harde wind, weinig progressie,” zegt hij. “Dadelijk bij Eemshaven linksaf, dan begint de klim van 4 Beaufort tot de Westfriese kust.

09:35 uur: Via Emmen trekt Rob nu richting Assen en Groningen. “Het afzien is begonnen met volle wind tegen.”

05:57 uur – Morgen! “Eerste dag zit er op. Rustig aan gedaan en op tijd gestopt om fatsoenlijk te slapen. Ga nu weer vertrekken. Op naar Friesland!”

Woensdag 1 mei:
20:00 uur – Rit 1 zit er voor Rob op. Hij heeft bijna dertien (!) uur op de fietsen/" 7136 target="_self">fiets gezeten, goed voor een slordige 371 kilometer. Ergens in de buurt van Coevorden hoopt hij een slaapplek te scoren.

Specialized Rob
Op deze Specialized Venge Pro rijdt Rob zijn (kilo)meters.

08:00 uur – Vandaag gaat in Amerongen de ‘Race around the Netherlands’ van start. Er staan maar liefst 140 fietsers aan het vertrek. Je kunt ze hier allemaal volgen.

Share this post