Koga vernieuwt Beachracer en brengt een Pro-versie

Koga vernieuwt Beachracer en brengt een Pro-versie

Op het moment van typen sneuvelt ieder hitterecord, iedereen naar het strand dus. Het zal er dus waarschijnlijk te druk zijn om Koga’s nieuwste beachracer uit te proberen. Op de Eurobike beurs showden ze deze beauty, een model voor wedstrijdrijders.

De Beachracer Pro is voorzien van onder meer een lichtgewicht carbon wielset, de drivetrain is een mix van Shimano Ultegra en SRAM XG. Remmen is niet de bedoeling, maar zou prima kunnen met Deore XT hydraulische schijfremmen.

De wielen komen van 9th Wave, zij ontwikkelden deze 4Shore disc wielset met extra brede full carbon velgen en steekassen. De wielen zijn standaard voorzien van 60mm Schwalbe G-One strandbanden.

De fietsen/" 7136 target="_self">fiets is voorzien van een recht stuur, volgens Koga op verzoek van de renners. Schakelen gaat met een Ultegra Rapidfire Plus shifter. Alleen voor de achterderailleur uiteraard, voor doe je het met een enkel kettingblad. Om de fietsen/" 7136 target="_self">fiets zo licht mogelijk te houden is er ook voor carbon gekozen bij de zadelpen en voorvork.

De ‘gewone’ Beachracer is ook aangepakt. Deze heeft nog wel het KOGA aerostuur, remt met mechanische schijfremmen van Tektro en heeft een 1×11 drivetrain van Sram, uit de Rival groep.

Share this post