Is fietsen in groepsverband weer toegestaan?

Is fietsen in groepsverband weer toegestaan?

Vanaf maandag 11 mei is het weer mogelijk om in groepsverband te sporten, zo hebben minister-president Mark Rutte en vicepremier Hugo de Jonge woensdagavond tijdens een persconferentie bekend gemaakt. Groepen tot maximaal 10 personen worden – met inachtneming van de anderhalve meter – toegestaan. Ook wielrenners, zo lijkt het.

Het coronavirus lijkt in Nederland onder controle te zijn, en daardoor is het tijd om te versoepelen. Om de burger wat perspectief te bieden, is er gekozen om een stappenplan te presenteren. Bijeenkomsten van maximaal 10 personen worden weer toegestaan en ook sporten in groepsverband voor mensen ouder dan 18 jaar wordt weer goedgekeurd. Voorlopig geldt nog: #RideSolo.

Vanaf 1 september gaan sportclubs waarschijnlijk weer open. Waarschijnlijk, want het virus moet wel onder controle blijven en onder voorbehoud van te veel nieuwe besmettingen. Wedstrijden blijven voorlopig verboden.

Update: Binnenkort zitten de NTFU, KNWU, NOC*NSF en de overheid met elkaar om de (virtuele) tafel om definitief een knoop door te hakken, laat de NTFU weten. Daarna weten we of het weer is toegestaan om met meer dan één persoon te fietsen. Tot die tijd geldt dus nog: fietsen/" 7136 target="_self">fiets alleen.

Share this post