Het meest spectaculaire fietspad van Europa

Het meest spectaculaire fietspad van Europa

In Italië wordt op dit moment een zeer spectaculair fietspad gebouwd.  Want wat doe je als er op de bergroute rond het Gradameer geen ruimte meer is voor een fietspad? Juist, je bouwt er eentje áán de berg vast. Het resultaat is een spectaculair fietspad, hangend aan een klif en zwevend boven het water van het Gardameer. 

Het Gardameer is natuurlijk al een geweldige bestemming voor fietsers, maar binnenkort wordt het nog nét iets beter, dankzij de aanleg van een spectaculair fietspad. De bouwconstructie is zo bijzonder, dat het nu al door internationale media ‘het meest spectaculaire fietspad ter wereld’ genoemd wordt. Het fietspad zou de fietsers het gevoel moeten geven dat ze zweven of boven het water vliegen.

Het zogenaamde “zwevende” fietspad hangt aan de kliffen van de westkant van het Noord-Italiaanse meer en loopt door een bijzonder afgelegen en ruig stuk natuur tussen Capo Reamol en Trentino. “Dit is het meest spectaculaire fietspad in Europa”, aldus Chicco Risatti, burgemeester van het nabijgelegen stadje Limone sul Garda.

Het fietspad heeft een lengte van 140km en omringt het hele Gardameer

Het spectaculaire ‘zwevende’ deel is onderdeel van één groot fietspad: Ciclabile di Limone sul Garda. Het volledige fietspad heeft een lengte van meer dan 140km en omringt het gehele Gardameer. Wanneer het voltooid is, zal het fietspad geschikt zijn voor alle niveaus, hoewel sommige delen lastiger zijn dan andere. Voor de iets minder ervaren fietsers en mtb’ers zijn er ook alternatieve vervoersopties beschikbaar. Zo kan je sommige heuvelachtige delen overslaan, door een stukje met de boot te gaan.

Prijskaartje

Het prijskaartje van dit reusachtige project? Iets meer dan 102 miljoen euro. Maar goed, dan heb je ook wat! Het fietspad is momenteel nog in aanbouw, de verwachting is dat er in 2021 voor het eerst op gefietst kan worden. Gelukkig kunnen we al wel genieten van de drone-opnamen van Garda Outdoors:

Share this post