Guinness Book of Records: Is dit de nieuwe meest steile straat ter wereld?

Guinness Book of Records: Is dit de nieuwe meest steile straat ter wereld?

Het officiële record voor de meest steile straat ter wereld is jarenlang in handen van Baldwin Street in Nieuw Zeeland. Met een maximale stijging van 35% is het een extreem steile weg, maar blijkbaar kan het nóg erger. Het Engelse dorpje Harlech beweert namelijk dat zij recht hebben op de Guinness World Record titel. 

Inwoners van Harlech, gelegen in Noord-Wales, beweren dat hun straat ‘Ffordd Pen Llech’ een maximale stijging van 36% heeft. En bovendien zou ook de gemiddelde stijging hoger liggen dan bij Baldwin Street. Daarmee zou Ffordd Pen Llech officieel de meest steile straat ter wereld zijn.

Links Baldwin Street, rechts Ffordd Pen Llech

Baldwin Street in Nieuw Zeeland is 370m lang, met een gemiddeld stijgingspercentage van 18 procent en een maximale stijging van 35%. En als je naar de statistieken van Harlech kijkt, dan is deze weliswaar een stuk korter, namelijk 225m, maar wel met een gemiddelde stijging van 21% en een maximale stijging van 36%. 

Guinness World Records heeft op 9 januari een officiële meting gedaan, maar het is nog even wachten op de uitslag. Stel Harlech gaat er met de titel vandoor, dan is het in ieder geval een stuk makkelijker om zelf een poging te wagen. Alleen even een vakantie in Engeland boeken en je kan de uitdaging met de ‘steepest road in the world’ aangaan 😉

Baldwin Street

Ffordd Pen Llech

Share this post