Fons: het Nederlands merk voor dames racefietsen

Fons: het Nederlands merk voor dames racefietsen

Een fietsmerk met enkel racefietsen voor vrouwen, dat is Fons. Het Nederlandse fietsenmerk heeft een damesspecifiek frame ontwikkeld, waarmee je vervolgens jouw ideale racefiets kunt samenstellen. Wij spraken met Jos over dit nieuwe merk.

Waarom een fietsmerk alleen voor vrouwen?
”Omdat wij vinden dat het inmiddels tijd werd! De groep vrouwelijke fietssporters groeit jaar na jaar. De ritten waar ze aan deelnemen stellen steeds meer eisen aan de rijdsters en aan het materiaal, maar toch komt het nog vaak voor dat vrouwen niet serieus genomen worden in lokale fietszaken. De keuzes voor de mannen lijken eindeloos, terwijl de keuzes voor de vrouwen beperkt blijven. Zo kom je vaak uit op een iets kleinere fietsen/" 7136 target="_self">fiets met wat roze, paarse of lichtgroene accenten. Er is natuurlijk niks mis met deze kleuren, maar waarom zijn de keuzes zo beperkt?”

Iedere vrouw is uniek en daar hoort ook een unieke fietsen/" 7136 target="_self">fiets bij

Hoe gaan jullie dan precies te werk?
”We zijn er bij Fons van overtuigd dat we betere fietsen kunnen ontwerpen door ons alleen te richten op de vrouwelijke fietsster en haar behoeften. Hierbij nemen we geen genoegen met het gebruikelijke ‘shrink it and pink it’, maar willen we ons richten op de individuele wensen. Daarom hebben wij intensief samengewerkt met fietssters uit diverse landen en met verschillende achtergronden. Hierbij hebben we gekeken naar extreem fanatieke vrouwen die de Alpe d’Huez acht keer op fietsten binnen 24 uur, naar vrouwen die 300km op hoge snelheid in een groep met alleen mannen rijden, maar ook naar vrouwen die het gewoon leuk vinden om met vriendinnen, of alleen, toertochten te rijden en alles daar tussenin.”

Foto’s: Remco Veurink

De Fons racefiets
Zoals aangegeven heeft Fons één damesframe ontwikkeld. Een Fons fietsen/" 7136 target="_self">fiets is hierdoor dus geen maatwerk, de framegeometrie wordt immers niet aangepast. Wel is het frame in vijf verschillende maten verkrijgbaar, waar je vervolgens zelf je ideale fietsen/" 7136 target="_self">fiets mee samenstelt. Zo kies je zelf de gewenste wielen (Shimano of Scope), stuurbreedte, zadel, remmen (schijf of velg), groepen (enkel Shimano) en uiteraard je favoriete kleuren uit. Voor het frame alleen heb je al de keuze uit 213 verschillende kleuren. Ook de kleur van de belettering kies je zelf met tot slot nog een glanzende of matte afwerking. De kleur van de fietsketting staat trouwens wel vast, deze is altijd goud!

De kleur van de fietsketting staat trouwens vast, deze is goud

Vanwaar de gouden fietsketting?
”Wij vinden dat een fietsen/" 7136 target="_self">fiets iets herkenbaars moet hebben. De fietsketting die wij gebruiken is verkrijgbaar in zwart, zilver en goud en wij vonden goud eigenlijk heel cool. Je fietsen/" 7136 target="_self">fiets is een sierraad en verdient een gouden randje, toch? Het begon als een klein geintje, maar toen vonden we het zo goed staan én zo herkenbaar, dat het is blijven hangen!”

Waarom zou je als vrouw voor Fons moeten kiezen?
”Met Fons willen we vrouwen méér geven dan alleen een kleinere fietsen/" 7136 target="_self">fiets met van tevoren bepaalde kleuren. We willen iedere vrouw die een passie heeft voor fietsen de mogelijkheid geven om een dames racefiets te kiezen die bij haar past, zowel in techniek als kleur. We helpen jou graag in een begrijpelijke taal met de keuze voor jouw ideale racefiets. En omdat je fietsen/" 7136 target="_self">fiets eerst goed moet aanvoelen bieden wij altijd de mogelijkheid om de Fons uitgebreid te testen met eigen kleding en pedalen. Een testrit van 50 of 70km is bij ons geen probleem. Je doet een serieuze investering en daar hoort ook de juiste ervaring bij.”

Meer weten over Fons? Bezoek de website hier. 

Share this post