Floortje Mackaij mist WK door botsing met inhalende tegenligger

Floortje Mackaij mist WK door botsing met inhalende tegenligger

Hele erge pech voor Floortje Mackaij. De 22-jarige wielrenster heeft gister tijdens een training twee breuken opgelopen na een val. Vier tegemoetkomende scholieren fietsten naast elkaar en gingen plots op Floortje haar weghelft rijden. Dit zorgde voor de ongelukkige geval met een breuk rond haar kin en een breuk aan de bovenkant van haar kaak tot gevolg.  Hierdoor mist zij helaas het wereldkampioenschap tijdrijden voor teams deze maand in Oostenrijk.

Vanochtend vroeg is Floortje succesvol geopereerd, maar het herstel zal nog wel even duren. Floortje: ”Gelukkig was mijn vader er gister tijdens de val bij en kon de ambulance snel ter plaatse komen. Er is natuurlijk nooit een goede timing voor dit soort dingen, maar het is extra jammer dat ik nu de Madrid Challenge (de tweedaagse Women’s WorldTour-koers in het slotweekend van de Vuelta a España) en het wereldkampioenschap van de ploegentijdrit moet missen.”

Floortje won vorig jaar nog met haar Sunweb ploeg de wereldtitel. Haar plek in het team zal worden ingenomen door de Duitse Liane Lippert. ”Het zal zwaar worden voor me de komende weken, omdat de tijdrit en de Vuelta mijn belangrijkste doelen waren dit jaar, maar ik weet zeker dat ik sterker terug kom.”

Wij wensen Floortje heel veel sterkte met het herstel.

Share this post