Fietsen op Tenerife, ontdek het echte eilandgevoel

Fietsen op Tenerife, ontdek het echte eilandgevoel

Waar toeristen relaxen op de zonovergoten stranden, verkennen fietsers het spectaculaire achterland van Tenerife: groene valleien, imposante kliffen en het vulkanische maanlandschap van El Teide.

De beste wielrenners ter wereld sloegen er al hun trainingskamp op. Met zijn subtropische klimaat, zuivere lucht en prachtige bergwegen biedt Tenerife de ideale omstandigheden voor klimpartijen en tijdritten. De route naar de beroemde vulkaan El Teide geldt met 30 kilometer als een van de langst aaneengesloten klimmen van Europa. Dat betekent niet dat Tenerife alleen voor fietsers van het kaliber Thomas, Froome en Armstrong uitnodigend is. De bergen bereiken een hoogte van 2.000 kilometer, maar de stijging verloopt meestal heel geleidelijk. De wegen zijn goed geasfalteerd en er is weinig autoverkeer. Er zijn 8 prachtige fietsroutes, die elk een ander gezicht van het wonderschone eiland laten zien. We noemen er drie.

Adembenemende vergezichten
Een goed begin is de route van west naar oost, oftewel van Buenavista del Norte naar Punta del Hidalgo. Deze tocht voert je langs de ruige noordkust van het eiland. De vergezichten zijn adembenemend, met de Atlantische Oceaan aan de ene kant en groene valleien aan de andere kant. In de verte zie je de reusachtige schaduw van de vulkaan El Teide. Onderweg kun je een terrasje pakken in authentieke dorpjes als San Juan de la Rambla, La Matanza, El Sauzal en Garachico. In die laatste plaats begint ook een andere fietsroute. Vanuit Garachico kun je in drie uur naar de vallei van Masca, een van de mooiste bergdorpjes van Tenerife. Masca ligt in een diepe kloof van het Parque Rural de Teno. Je moet niet bang zijn voor afgronden en haarspeldbochten, maar het panorama is onbetaalbaar. Beneden wachten je palmbomen, winkeltjes, een dorpsplein en eettentjes.

Afur

Terug naar de natuur
De derde fietsroute doorkruist het Parque Rural Anaga, in het noordoosten van het eiland. Je begint in de bruisende hoofdstad Santa Cruz, dat een bezoekje waard is om zijn haven, historische architectuur en mooie pleinen. Laat je de stad achter je, dan ga je met elke gereden kilometer terug in de tijd. Anaga is een bergmassief waar laurierbossen een groene deken overheen hebben gelegd, met diepe ravijnen en stille strandjes. Af en toe kom je een bergdorpje tegen, waar de mensen nog teruggetrokken en in harmonie met de natuur leven. Eenmaal terug in Santa Cruz heb je er 52 km en slechts 2 uur over gedaan, maar ben je een onvergetelijke ervaring rijker.

Tenerife op de fietsen/" 7136 target="_self">fiets

  • Tenerife is uitstekend toegerust op de recreatieve en sportieve fietser. Dat je je eigen fietsen/" 7136 target="_self">fiets niet naar het eiland kunt meenemen is dan ook geen beletsel om er vele kilometers te maken. Er zijn tal van gespecialiseerde wielershops waar je hoogwaardige racefietsen, toerfietsen en ATB’s in alle kwaliteitsklassen kunt huren, compleet met (mobiele) reparatie- en onderhoudsservices
  • Neem een regenjas en windjack mee: het weer kan in de bergen snel omslaan
  • Draag een helm (verplicht)

Zoek je favoriete fietsroute hier.

Fietsen op Tenerife

Share this post