El Tarangu, podcast over een wel of niet gestorven Fuente

El Tarangu, podcast over een wel of niet gestorven Fuente

In 2003 krijgt de Vlaamse wielerheld Lucien van Impe een vreemd telefoontje. Zijn oude rivaal José Manuel Fuente is in België en wil met hem uit eten. Op zich geen ongewoon verzoek, maar er is één probleem: wielrenner Fuente is officieel al zeven jaar dood. Toch gaat Lucien op de uitnodiging in…

Zo begint het persbericht van AudioCollectief SCHIK. Intrigerend, nietwaar? Nog een stukje uit het bericht:“In de hete zomer van 1996 stroomt het plein voor de kathedraal van Oviedo vol met mensen die afscheid nemen van hun wielerheld ‘El Tarangu’. Jose Manuel Fuente, slechts 50 jaar oud, wordt ten grave gedragen. Maar zeven jaar later zit hij tegenover Lucien van Impe, mosselen te eten in het Vlaamse wielerstadje Geraardsbergen. Lucien kijkt hem in de ogen en weet niet wat hij ziet. Heeft zijn oude rivaal werkelijk zijn dood in scene gezet? Of is hier iets anders aan de hand? Eén ding is zeker, iemand liegt. Maar wie? En vooral, waarom?”

Als zesdelige serie is deze El Tarangu podcast vanaf maandag 8 juli te beluisteren op vpro.nl/eltarangu, Apple Podcasts en Stitcher.

Share this post