Dierendag special: 12x wielrenner vs beest

Dierendag special: 12x wielrenner vs beest

Het is vandaag dierendag! En wist je dat flink wat dieren gek zijn op wielrenners? De één nog enthousiaster dan de ander en dat zorgt voor flink wat hilarische en soms ook spannende momenten. En daarom zetten wij de leukste filmpjes en foto’s voor je op een rij.

Heb jij ook een leuke ontmoeting met een dier gehad tijdens fietsen? Stuur de foto of video naar ons op met een korte toelichting en wie weet delen wij ‘m! 

1. Kangaroo Apocalypse

Het zal je maar gebeuren, tientallen kangoeroes die je tijdens je fietstocht aanstaren. De leukste supporters die je kan hebben of toch een beetje eng? 

2 De koe bij de horens vatten

Tip: zie je een koe of stier langs de weg staan? Rij dan rustig door en geeft het dier, we herhalen, geef het dier vooral geen aai over de bol. Al helemaal niet als er een kleintje bij is.

3. Dorstige Koala

Tijdens de extreem hete zomer in Australië gingen veel koala’s op zoek naar water. Zo ook deze langs de weg in de Adelaide Hills. De koala klom op het wiel van de fietsen/" 7136 target="_self">fiets van Nick Lothian, die vervolgens maar al te graag zijn bidon met het beestje deelde!

4. Als de kat van huis is…

Viitor Fonseca zag tijdens zijn fietstocht een verlaten en ondervoede kitten. Hij wist dat de kitten niet zou overleven zonder hulp en dus besloot hij ‘m naar huis mee te nemen, óp de fietsen/" 7136 target="_self">fiets! De kat is nu kerngezond én heeft een nieuw en liefdevol huisje gevonden. Smelt!

5. Fluffy selfie

Deze leukerd is een ‘quokka’, ze staan bekend als de ‘happiest animals on earth’. En Cambell Jones kan dit beamen. Tijdens een fietstocht met zijn vriendin zag hij het beestje langs de weg zitten en dus stapte hij af om een selfie te maken. De quokka vond dit geen enkel probleem en besloot zelfs op z’n gemakje de fietsen/" 7136 target="_self">fiets te bestuderen. Toen Campbell na een paar minuten weer verder wilde fietsen, kwam het beestje echter achter hem aan.

Toen ik terugliep naar mijn fietsen/" 7136 target="_self">fiets, achtervolgde de quokka mij “, vertelde hij aan de krant Perth Now. “Ik zette de GoPro neer en het beestje sprong op me alsof hij wilde zeggen: kom terug.” Gelukkig voor ons stond de GoPro aan en dat leverde de inmiddels iconische foto op (linksboven). 

6. Haasje over

En hier een Kangoeroe die nét besluit over te steken als je langs fietst. Gelukkig springt deze héél hoog…

7. Onverwacht bezoek

Ben je net lekker aan het fietsen, staat er opeens dit voor je neus… Snel omkeren dan maar?

8. Nieuw trainingsmaatje

Deze opname is gemaak in Afrika, waar een aantal wielrenners genoten van een heerlijk ritje. Althans, totdat deze Struisvogel besloot mee te rennen en het tempo flink opgevoerd werd. Blijkbaar had hij wel zin in een wedstrijdje, want de struisvogel houdt het lang vol!

9. Bambi langs de weg

Ben je aan het fietsen in het bos zie je opeens dit hertje. Misschien wel de meest schattige voorbijganger ooit? Wacht vooral op het hupje op het einde…

10. Giraffe race

Tijdens de Cape Pioneer Trek mountainbike race in Zuid-Afrika kregen de deelnemers de schrik van hun leven toen een giraffe besloot om een aantal kilometer over het parcours te rennen. Fotograaf Zoon Cronje maakte die dag vanuit een helikopter foto’s van de race en hij wist het tafereel vast te leggen. Een unieke, bijzondere en spannende ervaring. Niemand raakte gewond, de giraffe hield het na een flinke sprint voor gezien, maar de schrik zat er bij de deelnemers goed in.

11. Puppy ride

We zijn heerlijk zoetsappig vandaag, maar geef toe: dit is toch té lief!?

12. Samen fietsen

Of wat dacht je van deze? Kater genaamd MJ gaat maar al te graag dagelijks fietsen met zijn baasje Rudi Saldia. Iedereen in Philadelphia kent ‘m en inmiddels is MJ ook wereldwijd populair!

Share this post