Ben even 543 km fietsen

Ben even 543 km fietsen

Een groep Nederlandse cardiologen en mensen uit het bedrijfsleven fietsen zaterdag 16 juni tijdens de Styrkeproven 543 kilometer. Op één dag. Per persoon. Daar moet je wel een beetje gek voor zijn. Of een heel goed doel aan gekoppeld hebben.

Deze twintig fietsers voldoen aan beide criteria. Ze zijn gek op fietsen en halen tegelijkertijd geld op voor onderzoek naar de erfelijke hartspierziekte PLN. In Nederland lopen vermoedelijk honderden mensen rond met deze erfelijke hartspierziekte, terwijl ze dat niet weten. De duizend mensen die het wel weten, leven in grote onzekerheid. Net als hun familie en vrienden. De symptomen van hartspierziekte PLN zijn levensbedreigende hartritmestoornissen, ernstig hartfalen en plotse hartdood.

Stichting PLN, opgericht door patiënten, wil hier verandering in brengen. Zij geloven dat er een behandelmethode gevonden kan worden. Daarvoor moet er wel onderzoek gedaan worden. Veel onderzoek. En dat kost geld.

Via de sponsorsite www.monstertocht.nl kunnen de fietsers gesponsord worden. Help jij mee een behandelmethode vinden en al deze families weer hoop te geven?

Share this post