Anders, boek over Stef Clement

Anders, boek over Stef Clement

Stef Clement was misschien niet de beste wielrenner van het peloton, maar wel een bijzondere, zowel op als naast de fietsen/" 7136 target="_self">fiets. Eigenzinnig en authentiek, soms lastig voor zichzelf en zijn omgeving. Een loyale knecht die zijn vak jarenlang beleefde als een kopman. Alles draaide bij hem om de fietsen/" 7136 target="_self">fiets. Dag in dag uit. De fietsen/" 7136 target="_self">fiets was zijn man cave, zijn excuus en zijn verstopplek.

In Stef Clement – Anders laat Thomas Olsthoorn zien wat deze wielrenner zo bijzonder maakt. Als gewone West-Brabantse jongen wist hij door een nietsontziende discipline en keihard werken een belangrijk tijdrijder te worden en een gewaardeerd renner in ploegen als Rabobank en LottoNL-Jumbo.

Na fysieke tegenslag komt Clement in een moeilijke periode waarin zijn carrière noodgedwongen ten einde komt. Openhartig vertelt hij in Anders over zijn obsessieve manier van topsport bedrijven en zijn verborgen verdriet. Ook laat hij zijn avonturen op de fietsen/" 7136 target="_self">fiets, de veranderingen in de wielrennerij, hervonden geluk en zijn zoektocht naar een normaal bestaan de revue passeren.

Buiten de schijnwerpers van de koers geeft de zelfkritische Clement een eerlijk en ontnuchterend inkijkje in het leven van een ex-prof die nu zijn weg in de maatschappij probeert te vinden. In deze video praten Stef en Thomas over het ontstaan van het boek.

Sportjournalist Thomas Olsthoorn is chef-redactie van het wielertijdschrift Procycling en schrijft onder andere voor fietsen/" 7136 target="_self">Fiets en Helden. Samen met Michael Boogerd stelde hij het Handboek Tour de France 2016 samen.

ISBN: 9789021573250
Prijs: €20,-

Ook te koop via Bol.com via deze link.

Share this post