Alpe ‘d Huez komt naar Nederland als ‘Zeven voor Leven’

Alpe ‘d Huez komt naar Nederland als ‘Zeven voor Leven’

Als fietsers niet naar de Alpe d’Huez komen, dan komt de Alpe d’Huez wel naar de fietsers. Dat is de gedachte van de stichting ‘Zeven voor Leven’. Zij organiseren op de Zevenheuvelenweg dé fietsuitdaging van Nederland om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker.

In Frankrijk komen al jaren duizenden tourrenners samen om zes keer de Alpe d’Huez te beklimmen en zo geld in te zamelen voor het goede doel. Maar waarom zo ver weg? Organisator Bert Wijnen: ”Zeven voor Leven moet eigenlijk een petit Alpe d’Huez gaan worden, want waarom gaan we allemaal naar Frankrijk toe om te gaan fietsen? We kunnen hier met zeven rondes fietsen ook 2000 hoogtemeters creëren”.

Het Parcours

Met een lengte van 17,7km staat de Zevenheuvelenweg centraal in het parcours. Deze weg is o.a. bekend uit de Nijmeegse Vierdaagse, op de derde dag moeten de wandelaars over deze gevreesde heuvels tussen de dorpen Groesbeek en Berg en Dal lopen.

Deelnemers moeten het parcours zeven keer fietsen,
waarbij ze 2000 hoogtemeters overbruggen

Deelnemers aan de Zeven voor Leven moeten het parcours zeven keer fietsen waarbij ze in totaal 2000 hoogtemeters overbruggen. Want behalve de Zevenheuvelenweg zitten ook de Van der Veurweg en de Oude Holleweg (ook wel de ‘Muur van Beek’ genoemd) met een gemiddelde helling van 8,6% in de route. Voor elk rondje dienen deelnemers een sponsor te zoeken die hen voor €77 steunt.

Stichting ‘Kanker Zien’

Het goede doel waar Zeven voor Leven zich voor inzet is de stichting ‘Kanker Zien’. In het logo is dan ook subtiel een fietsen/" 7136 target="_self">fiets met oogjes in de wielen gebruikt. Professor Jelle Barendtsz van het Radboud UMC probeert kanker in een zo vroeg mogelijk stadium op te sporen; zo vroeg mogelijk te zien, onder meer met gebruik van MRI nanocontrast vloeistof. ”Kanker is de vijand. Hoe vroeger we hem zien, des te beter kunnen de ziekte bestrijden’’, aldus Barendtsz.

Het wielerevent Zeven voor Leven is voor alle Nederlandse wielrenners te bezoeken. Voorzitter van Zeven voor Leven Johan Tiesnitsch: ”Je hoeft geen 1.000 kilometer in de auto te zitten of met het vliegtuig naar het zuiden te vliegen om een sportieve prestatie voor het goede doel te leveren. Dat kan vanaf nu ook in Nederland.’’

Team Sunweb

Zeven voor Leven heeft de profwielerploeg Team Sunweb, met toprenners als Tom Dumoulin, Michael Matthews en Wilco Kelderman, al aan zich weten te binden. Manager Iwan Spekenbrink: ”Kanker is iets wat 1 op de 3 mensen indirect of direct raakt. Als je dan door een fietsevenement in de buurt een bijdrage kan leveren om een goed initiatief te ondersteunen dan doen we dat heel graag.”

Met welke renners Team Sunweb naar Berg en Dal komt, kon manager Iwan Spekenbrink gisteren tijdens de presentatie van Zeven voor Leven nog niet zeggen.

Deelnemen?
De eerste editie van Zeven voor Leven vindt plaats op 26 mei 2019 (altijd op de 4e zondag van mei).
Meer weten over Zeven voor Leven? Bezoek hier de website.

Share this post