Afsluitdijk 3 jaar dicht voor fietsers

Afsluitdijk 3 jaar dicht voor fietsers

Zo, dat kwam toch best wel een beetje als een verrassing, al waren er wel geruchten. De Afsluitdijk gaat definitief drie jaar dicht voor fietsers. Vanaf 1 april en het is helaas geen grap.

Omdat de dijk versterkt moet worden gaat er groot onderhoud plaatsvinden. Voor fietsers is het niet meer veilig tussen al het werkverkeer in. Dus gaat de dijk in 3 delen dicht, er wordt voor een pendelbus gezorgd. Maar voor de evenementen die gepland staan heb je daar natuurlijk niets aan. Hoe die dat gaan oplossen is nog even de vraag.

De ijsselmeerchallenge bijvoorbeeld, kan waarschijnlijk de langste routes niet aanbieden. Ook de Langste Dag Challenge staat op losse schroeven. En collega Rob gaat The Race Around the Netherlands fietsen….maar hoe, dat is nog de vraag.

Heb jij voor dit jaar dus de ‘echte’ ronde om het IJsselmeer op je bucketlist staan? Je hebt nog drie weken, daarna gaat de dijk op slot tot 2022. Meer info op: deafsluitdijk.nl/nieuws/afsluiting-fietspad-afsluitdijk-per-1-april-2019/

Het kleine rondje IJsselmeer is overigens ook lastig, want de dijk tussen Enkhuizen en Lelystad is ook nog steeds niet open voor fietsers.

Share this post