ad – Vakantieregio Seiser Alm, wegdromen in een eindeloos panorama

ad – Vakantieregio Seiser Alm, wegdromen in een eindeloos panorama

Zuid-Tirol: een garantie voor een onvergetelijk vakantie. Met de Dolomieten als onwaarschijnlijk mooie berglandschap, het predicaat Unesco-werelderfgoed meer dan waard. In het hart van de Dolomieten, waar de zon zich 300 dagen per jaar van haar beste kant laat zien. Zuid-Tirol biedt het hele jaar door zekerheid. De zekerheid van een perfecte vakantie. Een eldorado voor iedere fietsliefhebber. Stap maar op!

Foto boven: IDM Südtirol/Daniel Geiger

Simpelweg genieten in Zuid-Tirol. Daar gaat ’t om. Alleen of met het hele gezin. Dat gaat verder dan sportief verblijven. Immers, je hoeft je hotel maar uit te stappen het meest fotogenieke panorama van Europa straalt je tegemoet. En dan die cultuur: die unieke mix van het bergleven en de klassieke Italiaanse keuken. Voor iedere fijnproever een ervaring om je vingers bij af te likken: maar liefst 25 Michelinsterren, verdeeld over 19 restaurants!

Seiser Alm – De koningin onder de bergplateaus

Het summum van vakantievieren in Zuid-Tirol is vakantievieren in de omgeving van Seiser Alm, met recht de koningin onder de bergplateaus genoemd. Ruim 56 vierkante kilometer aan berglandschap en een maximale hoogte van 2.350 m boven de zeespiegel vormt Seiser Alm een eldorado voor hiker, fietsen en skiër. Berghutten vol culinaire avonturen, kabelbanen, sprookjesachtige tochten, sportieve uitdagingen: vakantieregio Seiser Alm heeft alles in huis.


Foto: Seiser Alm Marketing/Helmuth Rier

Hou je van fietsen? Maak dan maar een keus uit maar liefst 600 kilometer avontuur. Lekker op je gemak, langs de mooiste vergezichten, of juist van het inspannende soort, wat hoger in de bergen. Alles tussen ontspanning en optimale uitdaging: elke fietser vindt ’t in de Dolomieten, van beginner tot prof. Fietstochten van boerderij naar boerderij, langs bergweiden, bergpaden en fascinerende geologische formaties; de keuze is eindeloos. Lekker in je eentje, met het hele gezin en desgewenst onder begeleiding van een ervaren gids. Alles kan in vakantieregio Seiser Alm.

Een beetje hulp bij het fietsen? Rondom Seiser Alm zijn er tal van mogelijkheden om een e-bike te huren. Ideaal voor flinke afstanden en uitdagende klimmetjes. Nóg een goed idee: lekker eten in zo’n berghut langs de route, terwijl je accu weer wordt opgeladen.

Los van een perfect oord voor liefhebbers van de betere fietsroutes, is vakantieregio Seiser Alm dé plek voor de inwendige mens. Talloze berghutten bieden op hun typerende gastvrije wijze een fantastisch smaakpalet. Regionale producten, bereid uit verse ingrediënten uit de buurt, voeren de boventoon. Een verfijnde keuken, geserveerd met een royale portie zuid-Tiroler hartelijkheid; gewoonweg niet te versmaden.

Meer info: www.seiseralm.it/nl


Copyright: IDM Südtirol/Daniel Geiger

Share this post