ad: Tankink bezorgt hersenpatiënt Jacco dag van zijn leven

ad: Tankink bezorgt hersenpatiënt Jacco dag van zijn leven

Een ongeluk zit in een klein hoekje en dat weet Jacco Hilbers uit Beverwijk als geen ander. Oud-prof wielrenner Bram Tankink geeft Hilbers een flinke steun in de rug geven door hem te verrassen bij de Tour de France.

Oranjepeloton

Tankink, aanvoerder van het Oranjepeloton, weet hoe snel een valpartij is gemaakt en welk gevaarlijk randje de prachtsport wielrennen heeft. Hij er gelukkig altijd goed vanaf gekomen, maar dit is jammer genoeg niet voor iedereen het geval. Hilbers kreeg tijdens het fietsen een ernstig ongeluk. Hier loopt hij een zeer zware hersenkneuzing op, zijn hersenen raken onomkeerbaar beschadigd, geheugenverlies is een van de vele gevolgen.

Tankink verrast Hilbers op de camping waar hij op dat moment verblijft. Hij neemt hem mee voor de dag van zijn leven en ze vertrekken samen naar de start van de etappe. Hier heeft hij een meet & greet met de renners, ofwel de helden van Jacco, en krijgt hij zelfs een gesigneerde helm van Jumbo-Visma.

Over Nederlandse Loterij

Nederlandse Loterij is hoofdsponsor van de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie (KNWU) en de naam achter zeven bekende kansspelen: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en Toto. Jaarlijks investeert Nederlandse Loterij een groot deel van haar opbrengst in de Nederlandse sport via NOC*NSF, in 18 goede doelen op het gebied van gezondheid en beweging en in de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën.

Share this post