ad: Dit zijn de vijf mooiste fietsroutes voor het voorjaar

ad: Dit zijn de vijf mooiste fietsroutes voor het voorjaar

De temperaturen gaan weer stijgen en de regenkleding/" 7139 rel="nofollow" target="_self">regen moet een keer voorbij zijn, want het voorjaar is toch echt begonnen. En daarmee ook het fietsseizoen. Dus spring op het zadel en rijd met ons mee op de routes die je als liefhebber écht een keer gefietst moet hebben.

Lekker langs het water

Voor de eerste fietsroute reizen we af naar Uithoorn, Aalsmeer of Roelofarendsveen. Binnen deze driehoek ligt een waterrijk, groen gebied dat smeekt om met de fietsen/" 7136 target="_self">fiets verkend te worden. Op deze Legmeerroute fietsen/" 7136 target="_self">fiets je over verhoogde dijken, langs uitgestrekte weilanden, kronkelende rivieren en grote plassen. Stop bij één van de vele sluizen en droogmakerijen voor een mini-cursus in oud-Hollands watermanagement om de dag extra glans mee te geven.

Vogelspotten in Drenthe

De fietsende vogelspotter kan zijn hart ophalen langs de Holtveenroute. De totale rust in het het Nationale Park Dwingelderveld trekt niet alleen fietsers; ook grote aantallen vogels strijken hier graag neer om te broeden. Langs de route vind je dan ook voldoende observatiehutten om uitgebreid te spotten. Maar ook de niet-vogelaar komt hier volledig aan zijn trekken, met een wijds netwerk aan verharde en onverharde fietspaden door het grootste natte heidegebied van West-Europa.

Kastelen, klimmetjes en kersenvlaai

Wie iets meer uitdaging zoekt neemt de fietsen/" 7136 target="_self">fiets mee naar Zuid-Limburg voor de Kastelenroute. Zoals de naam al doet vermoeden, kom je onderweg de mooiste kastelen tegen die de zuidelijkste uithoek van ons land rijk is. Maar pas op: deze 32 kilometer lange route ligt vol met flinke kuitenbijters die beklommen moeten worden. Gelukkig maakt het uitzicht boven alles goed. Bovendien volgt na een fikse klim ook altijd weer een heerlijke afdaling om de benen weer rust te geven.

Alles wat je nodig hebt voor je fietstocht, van dakdragers tot gelzadels, vind je natuurlijk via Startpagina.nl.

Tussen twee Hanzesteden

Aan de noordoostelijke oever van de IJssel vinden we De Mastenbroekroute, vernoemd naar de Middeleeuwse polder midden in de IJsseldelta. Dit historische gebied kent een hoge biodiversiteit terwijl de Hanzesteden Kampen en Zwolle zich bij uitstek lenen voor een lange, cultuurrijke pauze. Wie eind april of begin mei gaat maakt ook de bloeiperiode van de zeldzame Kievitsbloem mee. Zo’n 90% van al deze bloemen in Nederland groeit langs deze route.

Bij de Baron op visite

Geldermalsen en Gorinchem kennen we als veelgebruikte namen in de fileberichten. Maar ingeklemd tussen deze twee knooppunten ligt de Lingeroute, een zéér uitnodigend stuk trappen aan weerskanten van de Linge. Idyllische dorpjes, recreatieve scheepvaart en stompe kerktorens verrijken overal het uitzicht. Sla vooral af voor een omweg door Heerlijkheid Mariënwaerdt, waar in het voorjaar de appelbomen in bloei staan. De baron deelt het landgoed maar al te graag met zijn ‘gasten’.

Of je een sportieve of een recreatieve fietser bent; Startpagina.nl is altijd het beste beginpunt van je route.

Share this post