ad: Dit zijn de vijf lekkerste lastminute fietsvakanties

ad: Dit zijn de vijf lekkerste lastminute fietsvakanties

Of je naar het buitenland gaat of liever binnen de eigen landsgrenzen blijft is aan jou, maar een verzorgde fietsvakantie is altijd een goed idee. Je bent actief en uitdagend bezig, komt op onverwachte bestemmingen en je ziet véél meer dan vanuit een auto. Vandaar dat Startpagina.nl de vijf fijnste lastminute aanbiedingen bij elkaar heeft gezocht. En zo fietsen/" 7136 target="_self">fiets jij binnenkort door de mooiste gebieden van Europa.

Fietsen langs de Donau

Duitsland en Oostenrijk zijn steeds populairdere lastminute bestemmingen in Europa. Met recht, want de adembenemende landschappen en pittoreske stadjes zijn uitermate geschikte voor een bezoekje. Daar zul je tijdens deze reis ook achter komen, wanneer je in 8, 9 of 10 dagen langs de Donau van Passau naar Wenen fietst. Deze Donau Radweg is niet voor niets één van Europa’s bekendste en geliefdste fietsroutes.

Sprookjesachtig Funen

Het Deense eiland Funen (of Fyn) wordt ook wel de tuin van Denemarken genoemd, dankzij haar glooiende, groene landschap. Verspreid tussen al dat groen vind je schattige stadjes en dorpjes waar de tijd stil lijkt te staan. Nog niet betoverend genoeg? fietsen/" 7136 target="_self">Fiets dan Odense binnen, de geboortestad van Hans Christian Andersen, dat met meerdere musea en attracties ‘s werelds bekendste sprookjesschrijver eer aan doet.

Dolomieten en Zuid-Tirol

Het noorden van Italië is geliefd onder wielrenners die van een uitdaging houden. Steile klimmen en vervaarlijke afdalingen volgen elkaar in rap tempo op. Maar wanneer je de juiste paden kiest, kan ook de minder gevorderde fietser hier prima uit de voeten. Naast het grote aantal zonuren wordt je hier ook beloond met uitzichten op boomgaarden, kastelen, meren en fietsen/" 7136 target="_self">fiets je historische plaatsen binnen voor een smaakvolle, Italiaanse hap. Niet té ver weg dus perfect voor een lastminute!

Gastronomische verwennerij in Dordogne en Perigord

Uiteraard is er ook aan de fietser gedacht bij deze aanbieding. Mooie routes door een lommerrijke omgeving en slaperige dorpjes bieden genoeg vertier voor iedereen. Maar deze reis boek je voor je maag. Twee spectaculair gelegen slaapplekken waar je je te buiten kunt gaan aan alle lekkernijen die de Dordogne en Perigord te bieden hebben. Je zou bijna vergeten dat er ook gefietst mag worden. Voor meer geweldige lastminute bestemmingen ga je naar Startpagina.nl.

Elfstedentocht op wielen

Wanneer de winter een tikje kouder uitvalt dan we gewend zijn, komen de rayonhoofden in Friesland samen met de vraag: “Komt de Elfstedentocht er dit jaar?” Al sinds 1997 is het niet meer gelukt om de schaatstocht te organiseren. Gelukkig is er een alternatief dat minder van het weer afhankelijk is. Je kunt de Elfsteden namelijk ook fietsen! Op een geheel verzorgde tocht fietsen/" 7136 target="_self">fiets je vanuit Leeuwarden alle steden van de legendarische schaatswedstrijd af. Puike slaapplaatsen, perfecte fietspaden en het prachtige, Friese landschap maken je ervaring compleet.

Deze vijf lastminute fietsvakanties en heel veel andere aanbiedingen vind je via Startpagina.nl; hét startpunt voor jouw fietsvakantie.

Share this post