ad: Deze plekken moet je echt snel op de fiets ontdekken

ad: Deze plekken moet je echt snel op de fiets ontdekken

Als fietsfan weet je het natuurlijk allang: de mooiste manier om een land of nieuwe streek te verkennen is op de pedalen. Maar waar gaat de reis deze zomer heen? Nog niets geboekt? Geen zorgen. Startpagina heeft vijf verrassende bestemmingen voor je geselecteerd die zich perfect op de fietsen/" 7136 target="_self">fiets laten ontdekken. En lastminute vind je altijd een voordelige accommodatie of goedkope vliegtickets. Je kunt dus morgen al vertrekken!

De Veluwe is er voor iedereen

Wie zegt dat je ver weg moet voor een mooie fietsvakantie? In het hart van Nederland ligt één van Europa’s mooiste natuurgebieden, die gemaakt lijkt te zijn voor een verkenning per fietsen/" 7136 target="_self">fiets. Bossen, duinen, heide, wild, alles voor de fietsende natuurliefhebber ligt binnen handbereik.

Ook voor lastminutes naar Nederlands mooiste natuurgebied begin je op Startpagina.nl.

It giet oan!

Nou ja … helaas lijkt de Elfstedentocht op de schaats steeds meer iets uit een ver verleden, maar dat betekent niet dat er geen tocht gereden kan worden. Vanaf de fietsen/" 7136 target="_self">fiets is het Friese landschap zelfs nog beter te bewonderen dan vanuit de lager gelegen sloten en riviertjes. Bijkomend voordeel: deze fietstocht mag je over meerdere, zonnige dagen uitsmeren, in plaats van één lange, steenkoude winterdag. En wist je dat je ook een appartement, huis of hotelovernachting in eigen land prima lastminute kunt boeken?

Saksen aan de Elbe

Je zou de volledige Elberadweg af kunnen fietsen vanuit Tsjechië tot aan de Noordzee, maar voor deze aanbieding focussen we op misschien wel het mooiste deel van de route: Saksen. Al fietsend door de geschiedenis van Duitsland kom je langs de mooiste plekken. Dresden zelf is al een lust voor het oog, maar wat te denken van Wittenberg (de stad van Luther), het UNESCO werelderfgoed Wörlitzer Park of het middeleeuwse Maagdenburg?

Drie landen op het Istrisch schiereiland

Op deze fietsvakantie doe je niet één, niet twee, maar drie landen tegelijk aan. Je begint namelijk in het noordelijke deel van het schiereiland Istrië, in het Italiaanse Triëst. Vanuit deze eeuwenoude, Habsburgse stad gaat de route verder door Slovenië om te eindigen in Rovinj, één van de mooiste Kroatische steden. Maar ook onderweg is er genoeg te zien. Wijngaarden, truffeldorpjes en schitterende uitzichten op middeleeuwse kunstenaarsstadjes. Je vliegt er lastminute lekker goedkoop heen en fietsen/" 7136 target="_self">fiets huur je ter plekke!

Het Franse pad
Het voormalige graafschap Berry zou je ook wel de ‘Veluwe van Frankrijk’ kunnen noemen. Centraal gelegen, groen, pittoreske plaatsen en ideaal voor een fietsvakantie. Onder de noemer ‘Het Franse Pad’ hebben een aantal Nederlandse bewoners van de streek hun krachten gebundeld. Laat je vakkundig gidsen door hen, proef van de uitstekende kookkunsten en blijf overnachten op de meest sfeervolle locaties.

Waar je ook heen gaat, ook voor een last minute fietsvakantie begin je op Startpagina.nl.

Share this post