ad: De 10 mooiste fietsroutes van Nederland dit jaar

ad: De 10 mooiste fietsroutes van Nederland dit jaar

Het fietsseizoen is officieel begonnen! Op zoek naar de allermooiste stukjes Nederland om met de fietsen/" 7136 target="_self">fiets te verkennen? Startpagina.nl heeft ze voor je uitgezocht en op een rij gezet. Handig, overzichtelijk en inspiratie gegarandeerd. Je hoeft zelf alleen nog maar te trappen!

Legmeerroute

Je verwacht het misschien niet, maar voor de mooiste route van Nederland moet je binnen de driehoek Aalsmeer, Roelofarendsveen en Uithoorn zijn. In dit randgebied van het Groene Hart fietsen/" 7136 target="_self">fiets je 35 kilometer langs rustgevende wateren en uitgestrekte weilanden. Mooier dan langs de Legmeerroute is het echte Hollandse landschap nergens neergelegd.

Holtveenroute

Het Drentse Nationaal Park Dwingelerveld laat zich op veel manieren verkennen, maar verreweg het beste per fietsen/" 7136 target="_self">fiets. Je kunt het hele gebied binnen een uur of drie doorkruisen. We adviseren je echter wat meer tijd in te ruimen om de omgeving echt in je op te nemen; de rust, de heide en de rijke vogelpopulatie zorgen dat je hier dagen rond wilt blijven trappen.

Lingeroute

De fraai kronkelende Linge is tussen Geldermalsen en Gorinchem op zijn mooist. Pittoreske dorpjes volgen elkaar in rap tempo aan weerszijden op, het één nog charmanter dan het ander. Hoogtepunten langs de route zijn het Landgoed Mariënwaerdt en kasteel De Merckenburg, waar de rijke historie van het gebied tot leven komt. Tel daar de rijkelijk aanwezige pleziervaart bij op en je hebt een onvergetelijke fietsroute te pakken.

Mastenbroekroute

De Hanzesteden Zwolle en Kampen hebben hun groei voor een groot deel te danken aan de polders in de omgeving. Om voldoende voedsel te kunnen verbouwen zijn grote stukken moeras afgewaterd en is de bodem enkele meters gezakt. Het gevolg: weidse uitzichten en rijke flora in vrijwel elke kijkrichting. Zwolle en Kampen zelf lenen zich uitstekend voor een lange pauze op een van de vele terrassen.

Swalmroute

In het dal waar de Swalm doorheen kronkelt zijn maar weinig sporen van menselijke interventie terug te vinden. Je rijdt van het ene natuurgebied zo het volgende in en ook de moeilijkheidsgraad van de route kan elke honderd meter verschillen. Kuitenbijters kom je hoe dan ook tegen. Het blijft tenslotte heuvelachtig Limburg waar je doorheen fietst!

Twickelroute

Centraal op deze route ligt het kasteel Twickel, dat al sinds de zestiende eeuw het Twentse landschap van extra glans en weelde voorziet. Het kasteel is beperkt te bezoeken, maar de tuinen en het aangrenzende park zijn een lust voor het oog. Uitgekeken op de natuur? Dan is er in de omliggende plaatsen Borne en Hengelo genoeg te zien en te beleven.

Den Haag route

Ook in een grote stad als Den Haag komt je als natuurliefhebber prima aan je trekken. De hofstad heeft met het Haagse Bos één van de meest rustgevende natuurgebieden van Nederland in handen. Vele vogelsoorten en herten hebben hier dan ook hun thuis van gemaakt. Daarnaast ben je met een paar keer hard trappen in de duinen. Pas op de fiets ontdek je hoe groen Den Haag is!

Westerwolderoute

Het oosten van de provincie Groningen heeft zó veel meer te bieden dan alleen Bourtange. Uiteraard kan een fietsroute in de buurt niet om het beschermde vestingdorp heen, maar laat je vooral verrassen door de aantrekkelijke karakter van het Oost-Groninger landschap en de lieflijke dorpjes in de omgeving. Het perfecte moment daarvoor vind je in het draaibare uitkijk-kunstwerk ‘Het Theater van de Natuur’.

Houtenroute

Bij fietsroutes in de omgeving van Utrecht denk je al snel aan de Utrechtse Heuvelrug. Maar de zuidelijker gelegen Kromme Rijnstreek doet qua fietsplezier niet onder voor zijn glooiende buurman. Uitgestrekte graslanden en lommerrijke boomgaarden worden afgewisseld met kastelen, woontorens, een fort en zelfs een (replica van een) Romeinse wachttoren

Biesboschroute

Voor de laatste route in onze top 10 fietsroutes brengen we een bezoekje aan Nationaal Park De Biesbosch. De riviereilanden waar De Biesbosch om bekend staat vormen het decor waar de dierenliefhebber zijn lol op kan. Na het spotten vervolgt de route zich door de sfeervolle dorpjes Almkerk, Werkendam en Woudrichem, waar het absoluut geen straf is om een pitstop te doen.

Zin om op de pedalen te stappen? Via Startpagina.nl vind je niet alleen de mooiste routes, maar ook alles wat je nodig hebt voor een veilig en onvergetelijk fietsseizoen!

Share this post