77-jarige AZ-fan volgt op de fiets zijn cluppie

77-jarige AZ-fan volgt op de fiets zijn cluppie

Jozef Vermanen uit Alkmaar houdt niet alleen van AZ, maar ook van fietsen. De 77-jarige Vermanen volgde zijn cluppie eens naar het Poolse Wronki waar hij liefst negen dagen over deed. Hij was al gestopt met fietsen naar uitwedstrijden, maar maakte speciaal voor de bekerwedstrijd van zondag nog één keer een uitzondering. Met toestemming van zijn vrouw.

Fietsend naar voetbalwedstrijden

In een interview met NH Nieuws vertelt Vermanen over zijn bijzondere passie. In de jaren negentig begon hij met zijn tochten. “De eerste was naar Emmen, dat is ruim 200 kilometer. Dat viel toen wel tegen. Ik logeerde bij een vriend in Zwolle, maar Emmen is nog 85 kilometer daar achter”, laat hij in het interview weten.

Dat was het begin van liefst 171 tochten naar uitwedstrijden. Vermanen is gek op de natuur, vindt fietsen heel leuk en is niet vies van een uitdaging meer of minder. Inmiddels is hij gestopt, maar speciaal voor de bekerfinale AZ-Feyenoord in De Kuip kroop hij nog één keer op zijn tweewieler voor een monsterrit. “Ik ben ermee gestopt, maar die bekerfinale wil ik graag nog een keer ‘fietsen’. Ik heb er toestemming voor gekregen van mijn vrouw”, aldus Vermanen, die hoopvol was voorafgaand aan de wedstrijd. “Ik hoop op een 1-0 overwinning”, zei hij. Helaas voor hem werd het 0-3 voor Feyenoord. Gelukkig mocht hij op de terugweg mee met de supportersbus.

Op de website van NH Nieuws vind je ook een video.

The post 77-jarige AZ-fan volgt op de fiets zijn cluppie appeared first on Fiets.nl – Race en MTB website.

Share this post