6x Strava kunst in Nederland

6x Strava kunst in Nederland

We kennen bijna allemaal de prachtige creaties van Strava-kunstenaar Lenny Maughan en Stephen Lund wel. Maar wist je dat we in Nederland ook flink wat creatieve wielrenners hebben? Daarom laten we je graag 10 routes zien die je Strava profiel in een kunstwerk veranderen 😉 

1. Olifant in Zaltbommel

Deze olifant loopt grotendeels door Gelderland, maar de slurf én voorpoten liggen in Brabant. De gehele route is 103km lang en maker Joris Meijer deed er 3 uur en 56 minuten over om ‘m te maken.

2. Muis rondom Utrecht

Dit schattige muisje lijkt misschien klein, maar heeft een lengte van 132,50km! De muis is gemaakt door Richard Stronks en loopt van Amersfoort richting Nieuwegein en Utrecht.

3. Drol-emoticon in België

Vooruit, ook eentje in België. Deze ‘vrolijke drol’ is gemaakt door Sam Matthysen. Hij wilde de bekende emoticon namaken, inclusief oogjes. En precies die oogjes bleken lastiger dan gedacht. Sam: ”De ogen van de drol hadden een stevige dosis durf nodig. Voor het eerste oog moest ik via de parking van de IKEA en de Mediamarkt op de Boomsesteenweg een draaibeweging maken waar de meeste drollen een puntje aan kunnen zuigen. Tussen leverende vrachtwagens en IKEA-dagjestoeristen tekende ik het eerste oog. Wenkbrauwen fronsten. Het tweede oog was eenvoudiger in en rond de universiteitsgebouwen van de UA.”

4. Hartje in Haarlem

Dit hartje is gemaakt door Tanja Knol-Armee. In slechts 51km heb je dit liefdevolle rondje al voltooid!

5. Haas rondom Den Bosch

Deze mooie en flinke (paas)haas is ook bedacht door Joris Meijer. Wist je trouwens dat er meerdere paashazen in Nederland te fietsen zijn? In dit artikel zie je een overzicht, wat destijds geplaatst is voor het paasweekend 😉

6. Struisvogel – Alphen aan den Rijn

Klein maar fijn, dat is deze struisvogel in Alphen a/d Rijn! Lianne van der Wal heeft ‘m gemaakt tijdens het hardlopen, maar je kan ‘m uiteraard ook fietsen. Het is een kort rondje, want de struisvogel maak je al in 7km.

Heb jij ook een Strava kunstwerk in Nederland gemaakt? Stuur ons de foto en wellicht wordt deze aan dit lijstje toegevoegd!

Share this post