1500km fietsen langs 18 eredivisie stadions, doe jij mee?

1500km fietsen langs 18 eredivisie stadions, doe jij mee?

In 7 dagen langs alle 18 eredivisie stadions fietsen. Een tocht van 1500km waarmee het logo van Fonds Gehandicaptensport gevormd wordt. Wielrenner Bas Tietema gaat het doen en jij kan (een stuk) meefietsen!

Bas Tietema is ambassadeur voor Fonds Gehandicaptensport. Na als wielrenner gereden te hebben voor het BMC Development Team en Beat Cycling Club besloot hij dit jaar een stapje terug te doen vanwege gezondheidsproblemen en en zich meer te gaan ontwikkelen op maatschappelijk vlak. Bas zijn zusje Iris is geboren met het Syndroom van Down, waardoor hij uit persoonlijke ervaring weet hoe belangrijk sport is voor mensen met een handicap. Dit motiveerde hem dan ook tot het aangaan van deze challenge.

Recht om te kunnen sporten
Bas: ”In Nederland zijn 1.7 miljoen mensen met een handicap. Helaas is sporten voor deze mensen niet altijd vanzelfsprekend. Door het opgroeien met een zusje met het syndroom van Down heb ik altijd enorme bewondering gehad voor de gehandicaptensport. Voor zowel de atleten, vrijwilligers en trainers. Ik ben van mening dat iedereen jong of oud, een handicap of niet, het recht moet hebben om te kunnen sporten. Dit motiveerde mij dan ook tot het opzetten en aangaan van deze challenge, want wielrennen en gehandicaptensport zijn twee zaken die mij nauw aan het hart liggen!

”Iedereen, jong of oud, een handicap of niet, zou het recht moeten hebben om te kunnen sporten”

Uiteindelijk heb ik in het wielrennen een stapje terug gedaan. Wat niet betekent dat ik minder ambities heb in het wielrennen. Alleen wilde ik mij ook ontwikkelen op maatschappelijk vlak. Toen kwamen het wielrennen en de gehandicaptensport samen en zo ontstond het idee voor de ALS1TEAM challenge. Hoe cool is het als we met z’n alle achter de gehandicaptensport staan, om sport voor iedereen mogelijk te maken.?”

Bas met zijn zusje Iris 

18 eredivisie stadions
Van 31 maart t/m 6 april vindt de Actieweek voor de Gehandicaptensport plaats. Bas: ”Tijdens deze week zal ik de Als1team challenge aangaan. De route is eigenlijk heel spontaan tot stand gekomen. We wilden sowieso iets met het logo doen en toen we heel goed keken bleken heel veel stadions op de route te liggen. Daarnaast is voetbal de grootste sport (ook op gehandicaptensport gebied in NL). De voetbalstadions zijn super enthousiast en verwelkomen massaal de challenge. Zo hebben we de promo video opgenomen in de Johan Cruijff Arena, ook de plaats waar we gaan finishen op 6 april!”

”Toen we heel goed keken bleken heel veel stadions op de route te liggen”

”In 7 dagen zal ik dus langs alle 18 eredivisie stadions fietsen. Een tocht van 1500 km dat uiteindelijk het logo van Gehandicaptensport vormt. Met als doel geld ophalen voor de gehandicaptensport. Tijdens deze ALS1TEAM challenge is er de mogelijkheid om met mij mee te rijden (het tempo zal liggen tussen de 28 en 32 km/h), heel graag zelfs om mij een beetje uit de wind te kunnen houden!”

Wil je Bas steunen en (een stuk) meefietsen? Ga naar als1team.nl! 

Share this post