Nieuw gezien: American Eagle Flow

Nieuw gezien: American Eagle Flow

Wedstrijden rijden en redactiewerk combineren heeft zijn voordelen. Dichtbij de bron van alle ontwikkelingen. Zo zie ik de nieuwe American Eagle Flow full suspension mountainbike met eigen ogen. Hier in Altea, Spanje, waar ik mijn trainingen afwerk verblijft ook het team van Bart Brentjens. Ze rijden hier met hun nieuwe fully.

De eerste Flow voor de Deen Sebastian Fini

De ervaring van onze Olympische kampioen van Atlanta is de fundering van American Eagle. Daarnaast testen zijn renners de frames eerst volle bak voordat ze in productie gaan. Dat er een nieuwe fully aan zat te komen zagen we al tijdens de wereldbekers mountainbiken in 2018. En nu is de nieuwe Flow daar. Een goede naam, want elke biker zoekt de juiste flow.

Geen scharnierpunt aan de achterbrug

What’s new?

Zoek geen bijzondere nieuwigheden op de Flow. De vork heeft een standaard hoek van 76 graden. De diameter van de zadelpen is 31.6mm. Bewust verschil met de Atlanta 2.0 hardtail met een 27.2 mm zadelpen. Op een hardtail heb je nu eenmaal wat meer comfort nodig. De demper zit mooi weggewerkt en de scharnierpunten zien er solide uit. De demper kan een klein beetje draaien, waardoor hij ook zijdelings de druk van de achterbrug kan absorberen. De achterbrug is uit één stuk, zonder scharnierpunt, waardoor het frame ook de flex van het carbon aanspreekt. Hierdoor wordt de Flow hoogstwaarschijnlijk een strakke bak.

DT swiss suspension op de teambike van het Brentjens mountainbike racing team

Dieet

Een Flow frame in maat M weegt 1870 gram zonder demper. Een normale laag lak weegt ongeveer 200 gram, maar de Flow ging op dieet. Eerst een dunne laag zwarte glossy lak en daarna wat oranje details. Ziet er allemaal mooi uit. De fietsen/" 7136 target="_self">fiets, zoals afgebeeld weegt net geen 10 kilo. Niet slecht voor een fully inclusief dropper zadelpen.

Niet teveel oranje, om gewicht te besparen

Pressfit 92 om voldoende ruimte te creëren voor de achterbrug

Het prijskaartje van de Flow is 2995,- euro. Binnenkort verkrijgbaar in maat s, m en l. Een xl komt er misschien later.
Meer informatie gaat volgen op de website van American Eagle.

Share this post