Getest: Merida eONE-TWENTY 800

Getest: Merida eONE-TWENTY 800

In fietsen/" 7136 target="_self">fiets nummer 5 testen we uitgebreid E-bikes. Een breed gamma aan verschillende modellen qua veerweg, motorsystemen en merken. Merida mag daarbij niet ontbreken en daarom hier alsnog de eONE-TWENTY

Merida biedt de eONE-TWENTY aan met 120 millimeter vering voor & achter. Eveneens is er een eONE-SIXTY versie in het gamma met (natuurlijk) 160 millimeter vering. De eONE-TWENTY is het meest geschikt voor gebruik binnen de landsgrenzen. Lekker sportief stuurgedrag, een redelijk korte zit, dat wel.

Shimano is gekozen als leverancier voor de ondersteuning. Het Steps 8000 systeem met 500 wah accu zit netjes verpakt op en in het frame. Het motorsysteem is goed voor ruim 80 kilometer fietsplezier bleek uit onze test. De motor biedt ondersteuning in Eco, Trail en Boost modus. Het display laat in een grafiekje leuk zien hoeveel ondersteuning de fietsen/" 7136 target="_self">fiets geeft en natuurlijk is ook de range afleesbaar. Zolang je niet te veel wisselt tussen de verschillende standen is deze range behoorlijk betrouwbaar.

Qua remmen en schakelmateriaal wordt er ook gerekend op Shimano. Slx remmen, 200 millimeter remschijven ‘rondom’ en een mix van Slx en Xt om de 11 versnellingen in beweging te brengen. Meer dan voldoende bereik en degelijke kwaliteit. Een doordachte keuze.

Waar Merida bij hun ‘normale’ mountainbikes gebruik maakt van een ‘float link’ systeem waarbij de demper enkel vast zit aan de achtervork en niet aan het voorframe wordt er bij de E modellen gekozen voor een meer traditionele aanpak. Een eenvoudigere versie van dit vierpunts veersysteem zien we terug. Een Rockshox Deluxe RT demper houdt de boel in toom. Aan de voorkant mag een Rockshox Revelation RC de problemen oplossen. En dat gaat lekker.

De eONE-TWENTY is een prettige fietsen/" 7136 target="_self">fiets. Een degelijk frame en enkel betrouwbare componenten. Zelf zien we liever 29 inch wielen, ook bij E-bikes. De brede banden driften leuk in de bochten maar maken van bijna iedere E-bike een soort tank op de weg. De fietsen/" 7136 target="_self">fiets wordt gewoon minder speels. De prijs kwaliteitsverhouding is in orde. Met de eONE-TWENTY kun je bijna niet de fout in gaan. Enige minpunt? Kies je voor een E-bike met Shimano systeem, dan is er momenteel nog geen fietsen/" 7136 target="_self">fiets beschikbaar met echt mooi geïntegreerd systeem.

Merida eONE-TWENTY 800
€4499,-
+ Shimanosysteem
+ Goede dempers
– Intergratie
Website: Merida-bikes.com

Share this post