Canyon Strive vernieuwd, 2 fietsen inéén

Canyon Strive vernieuwd, 2 fietsen inéén

Canyon heeft de Strive enduro bike flink onder handen genomen. Meest opvallend detail is waarschijnlijk de verbeterde Shapeshifter. Een knop op het stuur waarmee je onder het rijden de geometrie kunt aanpassen door een gasveer te bedienen. Canyon werkte samen met Fox om het systeem verder te optimaliseren. Hiermee koop je eigenlijk twee fietsen voor de prijs van één. Een XC en een Enduro bike.

Ines Thoma and Dimitri Tordo, professionals die hun wedstrijden op de Strive rijden hielpen met testen. Met de Shapeshifter zet je de Strive in downhill modus of in de XC stand door het draaipunt van de achterdemper aan te passen. In DH stand is er 150 millimeter veerweg beschikbaar aan de achterkant. Switch je naar XC, dan is er nog 135 millimeter te dempen. Door het draaipunt aan te passen verandert de geometrie. De stuur- en zithoek nemen toe met 1,5 graad in de XC stand en het bracket komt omhoog. Zo heb je een fietsen/" 7136 target="_self">fiets die in XC stand lekker klimt en in DH stand serieus hard naar beneden kan. En dat zonder van je fietsen/" 7136 target="_self">fiets af te hoeven om instellingen te wijzigen.

De nieuwe Strive is er alleen met 29″wielen. De frames zijn volledig van carbon, maar er zijn wel 2 uitvoeringen, CF en CFR. Een CF-frame weegt 2700 gram, de CFR zet 2400 gram op de weegschaal. In maat M, zonder demper. Aan de voorkant krijgt de Strive afhankelijk van de uitvoering 160 millimeter veerweg in de CF modellen en 170mm in de CFR fietsen. Verder uiteraard Boost, steekassen, dropperpost en interne kabelrouting. De bracketlagers hebben schroefdraad, dikke plus!

Prijzen

Strive CF 5.0 2.999 EUR
Strive CF 6.0 3.499 EUR
Strive CF 7.0 3.999 EUR
Strive CF 8.0 4,499 EUR
Strive CFR 9.0 Team 5.499
Strive CFR 9.0 Ltd. 6.999
Strive CFR 9.0 Frameset 2.999

De fietsen zijn er in 2 kleuren per model. Meer info op: canyon.com/nl/mtb/strive/

Share this post