getest: Crankbrothers Highline dropper-post

getest: Crankbrothers Highline dropper-post

Mijn eerste dropper was een Joplin van Crankbrothers. Functioneerde prima, maar had duurzaamheidsproblemen. Crankbrothers verving de Joplin daarom door de Kronolog. Drama, die pen. Je zat meer bij de fietsenmaker dan op je bike.

Met de Highline is het vertrouwen wat mij betreft herstelt; ik gebruik ’m nu twee jaar en geen enkele keer heeft deze beweegbare zitzuil dienst geweigerd. De pen laat zich makkelijk monteren; je bedient ’m met een staalkabel, geen gedoe dus met olie en leidingen ontluchten. De stuurhendel is subliem. Je kunt ’m links en rechts monteren en onder of boven het stuur. In alle gevallen laat de hendel zich dankzij een slim en stevig kogelgewrichtje exact positioneren. De bedienkrachten zijn klein, een geringe druk volstaat om de pen te activeren. Waarbij je op ieder gewenst moment de beweging kunt stopzetten.

De pen komt relatief langzaam omhoog en ook een hard akoestisch signaal (“klunk!”), dat aangeeft dat de maximale stand bereik is, ontbreekt. Erg is dat niet, gewoon anders. En uiteindelijk blijkt de uitveersnelheid van de Highline in het terrein ook snel genoeg. Tenminste, geen enkele keer wilde ik gaan zitten op een zadel dat er nog niet was. Mijn Highline heeft 125 mm verstelbereik, maar CrankBrothers maakt ook nog uitvoeringen met 100, 150 en 170 mm ‘drop’.

Crankbrothers Highline, € 350,-
Meer info: crankbrothers.com

Share this post