Warm en soms onhandig, die handschoenen van GripGrab


Warm en soms onhandig, die handschoenen van GripGrab


Op sommige dagen is het nog best te doen om zonder handschoenen de fietsen/" 7136 target="_self">fiets op te stappen, maar heel vaak gaat dat de komende weken niet meer gebeuren. Daarom heb ik de Ride Hi-Vis handschoenen getest.

Ride Hi-Vis handschoenen

Winterhandschoenen zijn pas echt nodig bij een temperatuur onder de 5 graden Celsius. Ik ga liever te warm gekleed op pad dan te koud. Mocht de temperatuur iets te rap oplopen, kan ik er altijd nog voor kiezen om iets uit te doen. Voor het dragen van handschoenen is er eigenlijk geen middenweg: je draagt handschoen of je draagt ze niet. Een tweede paar dunnere handsloffen stop ik – zoals bijna iedereen die ik ken – niet in mijn achterzak. Kortom: handschoenen moeten goed zitten.

Ride Hi-Vid handschoenen GripGrab
Met de reflecterende hand- en overschoenen van GripGrab val je gegarandeerd op.

De Ride Hi-Vis handschoenen zijn ideaal voor koude trainingsritjes in het donker. De naam Hi-Vis geeft al aan dat ze voor hoge zichtbaarheid zorgen. Anoniem en onopvallend een stukje rijden zit er met deze handschoenen niet in, precies waar het voor gemaakt is. In combinatie met bijvoorbeeld de Hi-Vis overschoenen ben je voor het overige verkeer perfect zichtbaar. Oók in de koude winteravonden. Veiligheid voor alles.

De handschoenen zijn gemaakt van 90% Polyester en 10% Polyamide, waarmee het ‘waterproof’ en winddicht is. Op de wijs- en middelvinger staat ‘Never Lose Your Grip’, en dat klopt ook wel. De kleine ‘G’-tjes zorgen ervoor dat je niet van je stuur afglijdt. De binnenkant van de handschoen is uitgerust met DoctorGel-padding, een 4 millimeter dik kussentje in de handpalm.  Met een klittenbandsluiting maak je de handschoenen vast.

Specificaties:
– 90% Polyester, 10% Polyamide
– DoctorGel-padding
– Hoge zichtbaarheid
– Maten: van S tot XXL
– Touchscreen-compatible duim
– Prijs: €64,95, o.a. hier te koop.

Lekker warm

Ik ontving de handschoenen in maat L. Heel grote handen heb ik niet, maar toch zit het erg krap. Bij het aandoen van de Hi-Vis handschoenen merk ik dat de pasvorm wel prima is en dat het goed aansluit. Wel heb ik het gevoel dat mijn pols niet helemaal bedekt is. Gelukkig is mijn gevoel juist en staat er op de site van GripGrab dat er bewust ruimte is overgelaten om eventuele thermokleding en/of jassen door te trekken tot in je handschoenen. Daar is dus die ‘loze’ ruimte voor. De windproof handschoenen sluiten wel beter aan.

Ride Hi-Vid handschoenen GripGrabRide Hi-Vid handschoenen GripGrab
De DoctorGel-padding zorgt voor veel comfort en grip.

Wat betreft warmte stelt de Hi-Vis handschoen echt niet teleur, want van koude vingers is tijdens het fietsen totaal geen sprake. In tegendeel: ik heb het eerder te warm dan te koud. Als ik halverwege mijn training besluit om een reep uit mijn achterzak te pakken, stuit ik op het eerste probleem: de handschoenen zijn te dik om een reep te openen. Het is niet te doen om voeding tot je te nemen met deze handschoenen aan. Geen probleem, dan doe ik ze even uit. Helaas ging dat ook niet al te makkelijk en kon ik niet met mijn tanden de handschoenen uittrekken. Ik had mijn andere hand erbij nodig om eindelijk mijn sloffen uit te krijgen. Dat kan handiger!

Maar goed: winterhandschoenen zijn er vooral om je warmte te geven, en dat is gelukt. De handschoenen zijn goed zichtbaar, zitten prima en zijn heerlijk warm. Wel een nadeeltje: de duim moet volgens GripGrab touchscreen-vriendelijk zijn, maar in werkelijkheid valt dat tegen. Je moet heel hard drukken om je telefoon te ontgrendelen. Daarna heb ik zo’n beetje alles ingedrukt wat ik niet in wilde drukken, dus ook dat kan beter..

Ride Hi-Vid handschoenen GripGrab

Plus- en minpunten:
+ Lekker warm
+ Comfortabel
+ Goed zichtbaar

– Niet makkelijk aan en uit te doen
– Prijzig

Share this post