Review: Rogelli Inspirato jersey en Potenza bibshort

Review: Rogelli Inspirato jersey en Potenza bibshort

We worden overspoeld met hippe kleding van nieuwe online merken, die bij voorkeur hun waar tonen via foto’s en video’s met bebaarde mannen op een gravelbike op de meest waanzinnige locaties. 150 euro voor een fietsshirtje lijkt daarbij de normaalste zaak van de wereld. Rogelli bewijst al 44 jaar dat je ook prima fietskleding kunt maken zonder poespas, voor een prijs die ook een stuk vriendelijker voor de portemonnee is. Zo houd je nog eens geld over voor de barbier, kun je je baard eens lekker laten verzorgen ;-).

Ik test de Potenza bibshort en het Inspirato fietsshirt met korte mouw.

Inspiratie

Eerst het shirt. Dat is fijn! De Inspirato is er in deze fluor geel met zwarte uitvoering, of je neemt rood in plaats van geel. Voor € 59,95 krijg je een jersey van lekker elastisch materiaal. Het is een combinatie van Kite en Energy (ik heb het niet verzonnen), het zit erg comfortabel en de mesh inzetstukken onder de armen zorgen voor extra goede ventilatie. Verder een doorlopende rits, drie zakken achterop en grip in de taille en aan het uiteinde van de mouwen. Ik ben vrij lang en het shirt is dat ook. Zonder ook breed te worden, fijn want dan wappert het niet. De Inspirato is er van maat Small tot 3XL.


Over Rogelli
Rogelli bestaat al sinds 1974! Het merk kent grote successen in zowel de fiets- als de schaatswereld. In 1992 nam Rini Wagtmans het merk over. Onder andere Vacansoleil reed in kleding van het merk, het bekende blauw/gele tricot. Ondertussen is al de derde generatie ‘Wagtmansen’ actief in het bedrijf. Hollands glorie, uit St.Willebrord.


Rogelli Potenza bibshort

De bibshort is een bijzonder geval. Net als het shirt lekker elastisch, met fijne brede naadloze bretels en een prima Powergel zeem. Voor een broek in deze prijsklasse allemaal niets mis mee, € 74,95 kost de Potenza. Aan de binnenzijde van de broekspijpen zit de anti-slipperigste anti-slip die ik ook in een broek ben tegengekomen. Toen hij uit de verpakking kwam kon ik hem niet eens aantrekken omdat de anti-slip van de voorkant aan die van de achterkant geplakt zat. Hinkelend in mijn nakie, met 1 been er half in was ik blij dat ik alleen in de kamer was. Dat moet een grappig gezicht geweest zijn.

Eenmaal losgetrokken was het prima. Na die eerste ‘losmaaksessie’ is dit geen enkele keer meer voorgekomen. Het zegt dus wel iets over de anti-slip kwaliteiten. Zeker bij geschoren beentjes gaat de broek moeilijk op zijn plek. Voordeel is wel dat als hij eenmaal zit, er ook niets meer schuift en daar is het spul natuurlijk voor. Aan het eind van de broekpijpen vind je geen stiksels. Dat is op zich prettig, maar die rand wordt met de hand gesneden en is niet overal even recht. Alle waar naar zijn geld? De broek is zowel bij de buik als op de rug vrij hoog, ik vind dat prettig. Op de dij staat in het zwart Rogelli. Omdat de broek zelf er ook alleen in het zwart is, niet te opvallend. Hij past dus bij ieder shirt. Overall ben ik heel content met de broek. Ook deze is er van small tot 3xl.

Meer info: rogelli.com

Share this post