Review: PEdAL ED, Japans/Italiaanse highend fietskleding

Review: PEdAL ED, Japans/Italiaanse highend fietskleding

Als je tegenwoordig een beetje een hip kledingmerk wilt zijn moet je naast prima kleding ook een leuk verhaal hebben. PEdAL ED heeft dat goed begrepen. De kleding wordt in Japan ontworpen door Hideto Suzuki. Een kledingontwerper die het fietsen heeft gevonden om aan de stress in Tokio te ontsnappen.

Hij laat zijn kleding in elkaar zetten in Italië. Als je dan ook nog sponsor wordt van de Silk Road Mountain Race (zoek je nog een tof evenement voor volgend jaar? Check dit!) heb je een interessant verhaal.

Maar ons gaat het natuurlijk gewoon om de kwaliteit van de kleding. Ik testte een zomerset met Heiko broek en shirt en een paar bijpassende armstukken. Daarnaast sinds vorige maand het nieuwe Tokaido vest, met Polartec Alpha materiaal voor een ademende isolatie. Daaronder een Kaido jersey met lange mouwen. Van Merinowol en met zwarte elleboogstukken voor de nodige gesoigneerdheid.

Kaido Jersey

De jersey is mooi vormgegeven en zit heerlijk comfortabel. Niet racy-strak, maar wel aansluitend en elastisch. Met oog voor detail gemaakt. Een klein zakje op de borst, twee grote zakken achterop, met daartussen een smal zakje waar je een pomp in kunt stoppen. Echt PEdAL ED qua design, rustige ontwerpen, nooit schreeuwerige kleuren of logo’s. Er komt wel wat wind doorheen, dus niet geschikt voor al te koude temperaturen. Zeg maar voor onze herfst en lente. In combinatie met een goede windbreaker kun je hem nu ook nog wel aan. De manchetten zijn wat strakker, die zorgen dat er niet te veel wind in komt. Het gebruikte materiaal is 49% Merinowol, 49% Polypropylene en 2% Elastaan. Het Kaido shirt kost 145 euro.

Tokaido vest

De windbreaker die ik gebruikte is een bijzonder exemplaar. Het Tokaido vest is gemaakt van de nieuwste materialen. Polartec Alpa, superlicht, sneldrogend en ontzettend warm.  De wollige binnenkant is heel comfortabel. Soms lijkt het wel of ik zo’n chemisch warmhoudzakje rondom mijn middel heb als ik met dit vest fietsen/" 7136 target="_self">fiets. Het zou ook geweldig moeten ademen, maar bij mij is hij toch vaak wat klam aan de binnenkant als ik klaar ben met fietsen. Zolang je fietst heb je daar weinig last van, en is ie vooral heerlijk warm. Maar als je een poosje stilstaat wordt je toch koud omdat je onderkleding wat vochtig is geworden. Het is dus echt een vest voor koude ritten, waarbij je rustig aan doet. Niet teveel zweten en dan blijf je heerlijk warm, zelf bij temperaturen net boven nul. Dat mag ook wel trouwens, want dit kleine pakketje kost 168 euro! Er zitten wat reflectiematerialen op en aan de binnenkant vind je een zakje waarin je hem ook helemaal kunt inpakken. Op het filmpje zie je hoe klein hij ingepakt is. Achterop zitten nog twee grote zakken voor proviand, telefoon etc. De achterkant is ook lekker lang, zodat je rug goed warm blijft. Het vest is er ook nog in donkerblauw en bordeaux.

Heiko set

Ik reed afgelopen zomer veel in dit Heiko setje. De broek is top. Lekker elastisch en de zeem bevalt me prima. Aan de ene kant staat er PEdAL ED op de broekspijp, aan de andere een Japanse kreet.  De siliconen gripper die zorgt dat hij goed om je benen blijft zitten is een van de leuke details. Het logo staat er in. De achterkant is vrij hoog en komt bovenaan nog een keer bij elkaar. Zit daardoor erg prettig, en door het dunne en elastische materiaal helemaal niet te warm. Dit is één van mijn favoriete broeken geworden. En voor PEdAL ED begrippen goed betaalbaar met een prijs van 120 euro.

Het shirt is superelastisch. Dat zit daardoor volkomen aansluitend. Heerlijk, maar soms wat onhandig. Bijvoorbeeld als je iets in het zakje achterop wilt stoppen. Alles rekt zo mee, dat dit soms wat moeizaam gaat. De zak rekt gewoon mee naar beneden, in plaats van dat je telefoon er in glijdt. Eventuele lovehandles worden ook duidelijk getoond, dus je moet of goed afgetraind zijn, of er gewoon maling aan hebben dat je reservevoorraad wat zichtbaar is.

De set is ondertussen tig keer gewassen en ziet er nog prima uit. Het logo op de broek begint langzaam wat rimpels te vertonen, maar de stiksels en zeem zijn nog als nieuw. Bijpassende armstukken kosten 37 euro. Die zijn heel dun, voor koele zomerochtenden of als bescherming tegen de zon. Broek, €120,-, shirt €100,-. Leverbaar in 5 kleuren.

PEdAL ED kleding valt normaal en niet ‘Italiaans-klein’.
Meer info: pedaled.com

Share this post