Rapha komt met ‘afneembare’ damesfietsbroek

Rapha komt met ‘afneembare’ damesfietsbroek

Na drie jaar ontwikkelen is het zo ver: Rapha komt met een compleet nieuwe vrouwenbibshort! De bib heeft een volledig vernieuwde zeem, naadloze elementen én een voorgevormde shape, die bijdragen aan het comfort tijdens het rijden. Maar het meest verrassende is dat de bib ‘detachable’ is. Dit betekent dat je met één beweging de bib uit en aan kunt trekken, zonder je jersey uit te hoeven doen.

Maria Olsson, Design Manager, Rapha Racing: ”Gedurende dit drie jaar durende project was het enige doel het verbeteren van de rijbeleving voor álle vrouwen. Na vijf ronden slijtagetesten en 15.000 gereden kilometers door 38 verschillende vrouwen, hebben we niet alleen het concept van de dameszeem ontwikkeld, we hebben het ook gedefinieerd. ”

SOUPLESSE DETACHABLE BIB SHORT

Deze ‘detachable’ bibshort bevat twee nieuwe elementen, een opnieuw ontworpen dameszeem en een unieke magnetische sluiting, waardoor de bib heel snel en gemakkelijk uitgetrokken kan worden, tijdens bijvoorbeeld de toiletstop. Hiermee beweert Rapha het welbekende probleem met de damesfietsbroek (mét bretels) opgelost te hebben. De sluiting bevindt zich op de rug, aan de onderkant van het mesh-gedeelte en deze kan je dus met één hand losklikken zonder je jersey uit te hoeven trekken.

Voor een prijs van €230 verwacht je veel, maar Rapha komt ook met flink wat verbeteringen en aanpassingen. Zo wordt er een vernieuwde voorgevormde zeem gebruikt. Deze is gemaakt van een dunne laag schuim met een hoge dichtheid, voor het beste comfort en prestaties. Er zit zachter schuim aan de voorkant om zo de druk af te nemen, terwijl het stevigere schuim aan de achterzijde de zitbotjes ondersteunt. Zo zou de bib zelfs tijdens extreem lange tochten comfortabel moeten blijven. Ook de stof van de bib is verbeterd, deze is zachter en heeft een antibacteriële behandeling  gekregen wat zorgt voor langdurig, huidvriendelijk comfort. De naadloze constructie voorkomt irritaties en de siliconen beengrippers houden de bib op z’n plek, zonder te knellen.

Meer weten of andere bibshorts bekijken? Bezoek de website van Rapha.

Share this post