Northwave 2019 collectie: Extreme Pro schoenen

Northwave 2019 collectie: Extreme Pro schoenen

Als je tegenwoordig de persberichten over fietschoenen leest denk je wel eens met een hightech auto van doen te hebben. In de nieuwste Northwave Extreme Pro schoenen uit de 2019 collectie vind je PowerShape Arch support, Dual SLW2 en XFrame 2 technologie. Da’s allemaal niet voor de poes, vandaar ook de prijs waarschijnlijk…. € 379,99!

Dat is een smak geld, maar dan heb je wel het topmodel van de Italiaanse schoenmaker. Op dit niveau heb je het ook bij schoenen over het verschil tussen winnen en verliezen. De perfecte schoen kan net die extra Watt opleveren die je nodig hebt om je wiel als eerste over de finishlijn te duwen.

XFRAME2

De bovenkant van de Extreme Pro is gemaakt met het nieuwe XFrame 2 concept, een verbetering van het vorige XFrame systeem dat zorgde voor een strakke pasvorm zonder drukpunten. De verbetering bestaat uit een nieuwe microfiber die soepeler is, maar niet rekt. De dubbele SLW2 knoppen zorgen dat je zowel de instap als de voorvoet perfect kunt instellen met nog fijnere stapjes.

Powershape carbon zool

De Powershape zool is uiteraard van carbon. In de vorm is al steun voor de voetholte ingebouwd. Er is unidirectional carbon gebruikt, met een stijfheidsindex van 15. De stijfste zool op de Northwave schaal. Hiermee gaat iedere Watt die je benen leveren direct naar de aandrijving. De zool is ook compatibel met Speedplay pedalen, dankzij de Northwave adapter.
De hielcup is stevig en zo gevormd dat je hiel goed blijft zitten en niet gaat slippen tijdens het kracht zetten. Ook inlegzool is, in twee hardheden, gemaakt om de krachtoverbrenging zo goed mogelijk te ondersteunen.

Specs

NORTHWAVE EXTREME PRO
Gewicht: 260 gram (maat 42)
Maten: 36-48 (Halve maten van 39,5-45,5)
Kleuren: Wit; Zwart
Prijs: € 379,99

De Northwave Extreme Pro is er ook in damesuitvoering, met aangepaste vorm en fit voor vrouwenvoeten. Daarnaast zijn de schoenen er ook in mtb-uitvoering, zie onder. Dan heten ze Ghost Pro en kosten ze hetzelfde.

Share this post