Nieuwe damescollectie van I R I S

Nieuwe damescollectie van I R I S

Iris Slappendel brengt met haar merk I R I S (I Ride In Style) een gloednieuwe damescollectie op de markt. Vol kleur, vrolijke prints én een gloednieuwe bibshort met handige magneet sluiting. 

De nieuwe collectie draagt de naam ‘retired from racing, but never from riding’ en dat is niet zonder reden. Iris: ”De collectie en de namen van de jerseys zijn een soort knipoog naar het rijden van wedstrijden. Denk aan je vierkant trappen, een hongerklop hebben etc. Het rijden van wedstrijden is iets wat ik niet meer doe. Ik ben 13 jaar prof wielrenster geweest, maar eigenlijk heb ik daarna het fietsen weer opnieuw uitgevonden. Nu is fietsen voor mij vooral genieten!”

”Het zijn de kleine details die een groot verschil maken”

Net als in de vorige collecties gaat Iris weer voor zeer hoogwaardige kwaliteit én opvallende prints. Iris: ”De collectie bestaat uit technische kleding van hoogwaardige kwaliteit met een echte race-fit, maar dan wel met een opvallende uitstraling. Hopelijk is mijn eigen ‘handtekening’ hier ondertussen ook in te herkennen.” Extra leuk: alle items uit de collectie zijn met elkaar te combineren, waardoor je altijd een ontzettend vrolijk en kleurrijk resultaat krijgt.

Nieuwe features

Iris is zelf verantwoordelijk voor de gehele collectie. Iris: ”het is nog steeds een one-women-show ;). Ik ontwikkel de pasvorm, kies de stoffen en maak de designs. En natuurlijk de webshop en alle verzendingen etc.” Voorheen werd de kleding ontworpen én geproduceerd in Nederland, maar dit laatste wordt nu in Italië gedaan. Iris: ”We hebben nu meer mogelijkheden wat betreft de stoffen en vakmanschap. Er zijn kleine, maar belangrijke details toegevoegd, zoals de reflecterende tailleband en de waterbestendige sleutelzak met rits. Omdat ik al zoveel positieve reacties kreeg over de pasvorm, is daar niet veel verandering in gebracht. De I R I S jerseys zijn iets langer dan normaal, omdat niets vervelender is dan een trui die op je navel kruipt. Het zijn de kleine details die een groot verschil maken!”

Uiteraard heeft I-RIS ook bibshorts in de collectie en dit jaar hebben ze zelfs
een upgrade gekregen. Zo is er gekozen voor de geavanceerde Sensitive® Sculp Light stof. Iris: ”Dit is een innovatieve technische stof voor nauwsluitende kleding. De stof sluit perfect om alle lichaamsvormen, is veerkrachtig en licht. Ook de zeem is verbeterd met een meer anatomische pasvorm en verbeterde bescherming voor het bekkengebied.”

En de nieuwste bibshort heeft nóg een unieke feature gekregen: een magnetische clip, waarmee je de bibshort heel eenvoudig los maakt. Iris: ”Het magnetische sluitsysteem is misschien wel de gemakkelijkste manier om in en uit een bibshort te komen. Ik heb het zelf de hele zomer getest en ik kan je persoonlijk beloven dat ‘naturebreaks’ niet meer hetzelfde probleem zullen zijn!”

I R I S collectie

Meer weten over het merk en deze nieuwe collectie? Of zelf een item bestellen? Bezoek hier de website.
Ps. wees er snel bij, want van alle items worden er slechts 100 gemaakt!

Share this post