Nieuwe collectie Susy cyclewear

Nieuwe collectie Susy cyclewear

Ken je Nederlandse merk Susy cyclewear al? Sinds 2016 maakt Susy dames fietskleding die niet alleen heel mooi is maar ook uiterst comfortabel. Het merk volgt de laatste fashion trends en gebruikt uitsluitend hoogwaardige materialen uit Italië. Er wordt veel aandacht aan de pasvorm gegeven en alle naden zijn zeer netjes afgewerkt. De roots van Susy liggen in het mooie Arnhem en van daaruit wordt de productie in Polen aangestuurd. 

Zojuist is alweer de derde collectie gelanceerd. Voor het eerst gebruikt Susy cyclewear de kleur zwart in plaats van donkerblauw. Suzan (Susy): ”De overige kleuren zijn fel roze in combinatie met rood, een trend die je ook in de mode veel ziet. Het rood maakt het roze bovendien wat stoerder.”

De collectie

De collectie bestaat uit diverse fietsbroeken en tops. Zo heeft Susy cyclewear een fel roze hemdje waarvan het model gebaseerd is op een bestseller uit het eerste seizoen. Suzan: ”De lange rits en het fijne materiaal wordt als zeer comfortabel ervaren. Daarnaast is er een zwarte jersey met een roze bies. Alles afgezet met een elastische streepjes band in rood/roze. Alle fietstops hebben naast de standaard achterzakken een afsluitbare rits in de zijnaad. Wel zo handig om je telefoon of geld in op te bergen!”

Hou je niet van roze? Er zijn ook zwarte items in combinatie met een lichtblauwe marble print, zoals je hierboven ziet. Daarnaast is er een dames jersey met korte mouw en driekwart mouw beschikbaar.  En ook de fietsbroeken zijn zwart in combinatie met een contrast in lichtblauw.

Suzan: ”De korte fietsbroekjes hebben een binnenbeenlengte van 19,5 cm en zijn daarmee redelijk kort. Het hoogwaardige materiaal is compact, geeft extra ondersteuning en is gemaakt van recycled polyamide. Ook is er een lange fietsbroek met een subtiel roze/rood biesje aan de zijkant.”

De zeem

Niet geheel onbelangrijk, de dames zeem. Ook hier wordt niet op bezuinigd. Wil je weten welke zeem er gebruikt wordt? Bekijk deze dan hier. Susy gebruikt enkel zemen van Elastic interface die geschikt zijn voor lange tochten. Naast Susy gebruiken ook Rapha en Assos deze zemen leverancier.

Is dit de gehele collectie?

Nee, er komt volgens Susy nog een prachtig zwart fietspakje binnen met een elegant riempje. En een spierwitte sleeveless jersey. Meer weten over Susy cyclewear? Bezoek hier de website.

Share this post