Niet gejat wel getest: Stolen goat kleding.

Niet gejat wel getest: Stolen goat kleding.

Met als missie om meer te fietsen, er cooler uit te zien en minder te werken maakt Stolen goat uit Engeland kleding met een twist. Een behoorlijk ruime collectie met niet alleen broeken en shirts maar ook met wielerpetjes, handschoenen flipflop slippers of windjacks in diverse grappige kleuren en patronen.


Stolen Goat is voor de verandering eens niet ‘over the top’ duur en daardoor leuk om eens een keer te proberen. We kunnen het alvast verklappen, je kunt met een gerust hart een setje bestellen. We ontvangen een kledingset uit de ‘echelon’ serie. Een dun shirt gemaakt van redelijk doorsnee stof. Geen aero toestanden deze keer en een neutrale, zeker niet te strakke pasvorm. Perfect voor de polderstoemper dus. De ‘flyer’ kiest liever een maatje kleiner om de stroomlijn te stimuleren.


Het shirt bestaat uit twee verschillende stoffen. Een geperforeerde dikkere stof aan de voor én achterkant. En dunnere, lycra stof rondom de schouders en armen. De mouwen lopen zonder boord gestroomlijnd over op de huid wat er chique uit ziet.

Met deze zebra look kunnen we zo op safari in de Beekse-bergen of uit de wind achter één van de Jon-Olsson supercars.

De broek is enkel verkrijgbaar in zwart. Wel met diverse kleuren randen aan de onderkant. De pasvorm van de broek is ook ‘normaal’ en niet te strak en de zeem behoorlijk groot met een aantal verstevigingen op plaatsen waar dat gewenst is. De broek oogt een beetje saai en is inderdaad redelijk een beetje dertien in een dozijn. De accessoires zoals het ‘klakske’ en de sokken zijn erg leuk en hebben een gave styling. Mooie woordmerken en kleine logootjes maken het tot een gezellig geheel.

Het shirt kost 75 pond en de broek 98. In euro’s is dat zo’n kleine 200,- voor de set. Voor meer designs kun je terecht op stolengoat.com

Share this post