Le Col brengt eerste collectie raceschoenen uit

Le Col brengt eerste collectie raceschoenen uit

Het Britse Le Col heeft heel veel kleding op voorraad, maar raceschoenen ontbraken nog in de collectie. Tot nu, want met de Pro Carbon Cycling Shoes doet Le Col ook op schoengebied van voren mee.

Le Col raceschoen

Volgens Le Col is de raceschoen het resultaat van jarenlange studie en ontwikkeling. De bovenkant van de schoen is gemaakt van PU-leer, bij de meeste bekend van de keiharde zitbanken of telefoonhoesjes. Het leer dat voor deze schoen is gebruikt is een stuk ‘vriendelijker’ en beweegt goed met je voet mee. Volgens Le Col heeft PU-leer de voorkeur gekregen boven gewoon leer en microvezel, omdat het lichter is en tegelijkertijd steviger. Er is ademend mesh toegevoegd om je schoenen ook onder de warmste weercondities van ventilatie te voorzien.


Met een dubbele ATOP-sluiting draai je de schoenen aan. De ventilerende carbonzool is slechts 2 millimeter dik en zorgt daarmee – volgens Le Col – voor de ideale krachtoverdracht. De EVA-binnenzool maakt de schoen compleet. Met een geclaimd gewicht van 545 gram per paar (bij maat 43) hebben we te maken met een lichtgewicht.

Hebben!

Wat kost dat?! Nou, voor €276,55 haal je ze in huis. Meer informatie vind je op de site van Le Col.

Share this post