Interview: de nieuwe dames fietskleding van Ingeklikt

Interview: de nieuwe dames fietskleding van Ingeklikt

Het Nederlandse fietskledingmerk Ingeklikt presenteert vandaag haar nieuwe damescollectie! Wij spraken Marloes over haar merk, haar inspiratiebronnen én de nieuwste items, waaronder een bibshort met compacte (en ontzettend handige) rits. 

Wat was de inspiratie voor deze nieuwe collectie?

Marloes: ‘Ik vind het altijd leuk om wielrennen te combineren met mooie, kleurrijke en natuurlijke prints, zoals bloemen en dieren. Iets wat je ook terug ziet in mijn vorige collectie. Via Pinterest doe ik vaak inspiratie op en kijk ik bijvoorbeeld naar welke kleurencombinaties ik mooi vind. En tijdens deze zoektocht stuitte ik toevallig op een ontwerp van de Britse designer Nikki Strange.

Het design is geïnspireerd op de betoverende bloemen die op het water drijven en bijna iets magisch hebben

Ik besloot haar te benaderen en Nikki was zo enthousiast dat we vervolgens een samenwerking zijn aangegaan. In overleg met Nikki heb ik het ontwerp omgezet tot een kledingdesign en zo is de kleurrijke set ‘Night Lillies’ ontstaan! Geïnspireerd op de betoverende bloemen die op het water drijven en bijna iets magisch hebben. De print is heel kleurrijk met roze en blauw, pastelkleurige tinten. Dit is echt een vrouwelijke, mooie set die weer wat stoerder wordt gemaakt door de donkerblauwe basiskleur. De combinatie is lekker opvallend.”

Night Lillies is een setje wat bestaat uit een jersey met mouwen, een jersey zonder mouwen en een bibshort. Deze zijn te combineren met de beenstukken en armstukken die nu al in de collectie zitten. Zo zijn de accessoires van Ingeklikt altijd met elkaar te combineren. 

Kies je graag voor opvallende combinaties en prints? 

Marloes: ”Ik probeer mijn klanten altijd goed op te laten vallen in het verkeer. Deels vanwege de veiligheid, maar ook omdat ik met Ingeklikt de wielerwereld mooier wil maken. Het is mijn missie om de weg op te vrolijken. Dat mensen bij het stoplicht staan en zeggen ‘Jeetje wat heb jij een leuke outfit aan! Waar is dat van?’. De complimenten die ze krijgen, geven vrouwen ook meer plezier en zelfvertrouwen, waardoor ze lekkerder op de fietsen/" 7136 target="_self">fiets zitten. En doordat de sets opvallen gaan mensen er ook over praten!”

Het is mijn doel om de weg op te vrolijken. Dat mensen bij het stoplicht staan en zeggen ‘ jeetje wat heb jij een leuke outfit aan! Waar is dat van?’

Je hebt ook een nieuwe dames fietsbroek met rits in je collectie, hoe kwam je op dit idee?

”Klopt, ik wilde al heel lang een oplossing voor het plasprobleem tijdens het fietsen.
Van klanten kreeg ik vaak de vraag ‘kan je niet fietsbroeken zonder bretels maken?’. Maar ik wil niet inleveren op comfort. Zonder bretels verschuift de zeem en zit een fietsbroek niet lekker. Ook kreeg ik de vraag om een zwarte ‘basic’ bibshort te maken die met diverse jerseys te combineren is. En dat is allebei gelukt!”

In deze collectie zit een gloednieuwe zwarte bibshort mét ritsje op de rug en dit kleine ritsje zorgt er dus voor dat je de bib heel eenvoudig uit en aan trekt tijdens de plaspauzes. Marloes: ”De bibshort heeft bretels die heel goed meerrekken. Wanneer je het ritsje open doet, heb je dan ook voldoende ruimte om de broek over je billen te doen, zonder dat je de bretels hoeft los te maken. Ik heb ‘m zelf uitvoerig getest en voor mij werkt het heel prettig!”

Zijn er nog meer veranderingen ten opzichte van de vorige collectie?

Marloes: ”De bibshort is dus echt anders, maar daarnaast heb ik ook over de mouwloze topjes nagedacht. Deze topjes waren de afgelopen zomer (dankzij het prachtige weer) erg populair alleen kreeg ik van klanten terug dat ze tijdens langere toertochten wat opbergruimte misten. Daarom heeft de Night Lillies top nu 3 zakjes gekregen én (net als de jerseys) een waterdicht zijvakje met ritssluiting.”

De tweede set uit de nieuwe collectie heet ‘Lush Leaves’, welk idee zit hier achter?

Marloes: ‘Ken je dat gevoel van een zomerdag met van dat benauwde Nederlandse zomerweer? En dat er dan opeens een hele harde regenbui is en alles daarna lekker fris en groen ruikt? Dat gevoel moet deze set oproepen. Lekker knallen buiten, echt weer zin geven om te fietsen! De Lush Leaves set heeft een iets stoerder design van bladeren met paarse en groene elementen. Het lijkt bijna zwart, maar dan met een hele mooie natuurlijke print. Er zijn ook bijpassende beenwarmers, waarmee de ‘basic’ broek alsnog het printje krijgt.”

Welke plannen heb je nog voor de toekomst?

”Ik vind dat altijd een lastige vraag, ik hoef er namelijk niet rijk van te worden. Er gaat heel veel tijd en energie in zitten, maar ik krijg er ook ontzettend veel energie voor terug. Zo vind ik het klantcontact echt geweldig. Dan krijg ik een berichtje van ‘mijn fietsvriendinnen waren helemaal jaloers, ze willen dezelfde outfit’’ of een foto toegestuurd van vier enthousiaste Amsterdamse meiden die dezelfde triatlon outfit hebben gekocht. Daar krijg ik zoveel energie voor terug, daar doe ik het echt voor! Ik vind het ook nog steeds onvoorstelbaar wanneer ik door Amsterdam fietsen/" 7136 target="_self">fiets en vervolgens iemand in mijn kleding zie rondfietsen.

De wereld draait niet om geld, maar om waar je gelukkig van wordt en waar je energie van krijgt. Ik kijk dus echt per seizoen wat ik wil doen. Al heb ik wel al genoeg ideeën voor volgend jaar… ;)”

Meer weten over Ingeklikt of de volledige collectie bekijken? Bezoek de website

Share this post