Getest: zomercollectie Café du Cycliste

Getest: zomercollectie Café du Cycliste

Ben jij toe aan een nieuwe fietsgarderobe voor de zomer? Met vrolijke prints, luchtige stoffen en een comfortabele pasvorm? De komende weken tonen we je diverse setjes van verschillende merken én geven we de resultaten van onze test. Deze week het Franse merk Café du Cycliste

Het merk Café du Cycliste staat bekend om haar stijlvolle en hoogwaardige fietskleding voor zowel vrouwen als mannen. De designs hebben een klassieke Franse twist met subtiele kleurverschillen, streepjes en stippen. Extra leuk: bij iedere jersey of accessoire krijg je een speciale zip-lock bag. Mooi en ook nog handig om fietskleding netjes in op te bergen!

Fleurette Fade Jersey

Wij ontvingen de Fleurette jersey die voor zowel mannen als vrouwen beschikbaar is in diverse kleurencombinaties. Kenmerkend aan deze jersey is de subtiele ‘fade’ kleurverloop van donker naar licht. De jersey is ontworpen om ‘la fournaise’ te doorstaan, dit is de beruchte hitte van de Franse Riviera, ook wel ‘de oven’ genoemd. Zeer geschikt om tijdens de (extreem) hete dagen mee te fietsen!

De jersey van 130 gram heeft een superlichte semi-mesh stof met prachtige kleuren die echt opvallen. De stof voelt fijn aan, is absorberend én sneldrogend. Dit in combinatie met de comfortabele stretch stof zorgt voor volledige bewegingsvrijheid. Verder zitten er drie verstevigde zakken op de rug, waardoor je flink wat spulletjes kunt meenemen en daarnaast is er ook één vak met rits. De reflecterende details zorgen ervoor dat je ook in de schemering zichtbaar bent. 

De mannen jersey valt ruim, bestel één maat kleiner voor een betere/strakkere pasvorm

Pasvorm

De pasvorm van deze jersey valt in de categorie comfortabel en zeker niet strak/aansluitend. De jersey zit ontzettend lekker, de stof is licht en valt zacht op de huid. Het mag alleen wel íets strakker. De jersey heeft een meer klassieke pasvorm in plaats van de vaak gekozen race-fit. Mocht je liever een meer aansluitende jersey willen, dan zou ik één maat kleiner aanraden. Dit geldt trouwens ook voor de mannenjersey, deze valt nog ruimer en is daarnaast ook (erg) aan de lange kant. Advies voor de mannen; kies sowieso één maat kleiner dan je normaal gewend bent, dan zit de jersey precies goed.

Wat verder aan de jersey opvalt is dat de mouwtjes wat langer zijn, dit is iets waar je van moet houden, maar het biedt wel extra bescherming. En over bescherming gesproken, de volledige jersey beschikt over upf 30 en blokkeert daarmee 96,6% van de schadelijke UV-stralen. 

Kenmerken:

  • Superlicht: 130 gram
  • Extreem ademend en sneldrogend
  • Drie open zakken en één zakje met rits
  • Reflecterende details
  • Blokkeert UV-stralen dankzij upf 30
  • Wat lossere, klassieke fit
  • Verkrijgbaar in diverse kleuren

Prijs

Zowel de mannen- als vrouwenversie van de Fleurette jersey heb je in huis voor €130. Je krijgt dan wel een hele comfortabele en vrolijke zomerjersey van zeer hoge kwaliteit. Ook buiten de warme maanden om kan je de jersey blijven dragen met een baselayers en armwarmers. Bekijk deze en alle andere jerseys van Café du Cycliste via de website.

Share this post