Getest: TD sportswear custom kleding

Getest: TD sportswear custom kleding

Je vrienden hebben ieder weekend een ander fietsshirt aan, het een nog exclusiever dan het ander. Leuk maar zij hebben een shirt wat je online kunt aanklikken. Wij wilden wel eens wat anders om indruk te maken en dus knutselden we ons eigen shirt in elkaar bij TDSportswear.

Tekenen, knippen, plakken en uitfilteren. Hoe maak je iets unieks zonder dat je erbij loopt als een cowboy of lolsmurf? Als fiets-redacteur zit ik wel vaak op de tweewieler maar een ‘fitboy’ ben ik totaal niet. Te vaak op pad, strandend bij de Mc-drive om even onderweg te kunnen eten voor de volgende afspraak. En dus kwam er een shirt met bier, friet en kipknotsen erop want daar kun je tenslotte ook hard op rijden!

Alles kan, dus dan ook maar je naam er op.

Op de gok en op advies van Maryn Douma van TD Sportswear koos ik voor een maat M broek en shirt. Het shirt bleek later een beetje ruim en had ‘voor het mooie’ beter een Small geweest zoals ik meestal draag. Twijfel je zelf aan de maatvoering en brengt de tabel op de site niet voldoen houvast dan is er paskleding beschikbaar om verkeerde bestellingen te voorkomen.

Leuk prijsje

Wil je iets unieks dan hangt daar meestal een prijskaartje aan. En een flinke ook. In dit geval kan de creditcard gewoon laag bij de grond blijven want met een setprijs van €100,- voor broek en shirt ben je flink goedkoper uit dan de meeste boutique merkjes. Oké, wil je een uniek setje waar geen tweede van is dan betaal je nog €125,- ontwerpkosten. Of noem het liever verwerkkosten want ook als je het ontwerp pasklaar aanlevert staat het op de factuur. Neem je tien setjes of meer dan vervallen deze extra kosten.
Het hele bestelproces duurt (afhankelijk van je ontwerp wensen) ongeveer drie weken. Een schijntje vergeleken met sommige concurrenten waar het gerust 2 tot 3 keer zo lang kan duren.

Conclusie

Racefietsen, gravellen en mountainbiken. Rondjes tot 8 uur in het zadel maakten we met de custom kleding. Conclusie: De zeem zit tot een uur of 6 zonder problemen, en lekker comfortabel. De pasvorm van de broek is vooral rondom de benen vrij strak terwijl de lengte juist eerder lang is. Lang en smal dus, een klimmers broekie!
Het shirt valt wat wijder en heeft behoorlijk lange mouwen. Dat laatste is een aero-design dingetje en meer een mode gimmick dan functioneel gekozen. Ons shirt, dat zoals al gezegd redelijk groot was doordat we de verkeerde maat kozen, ging met een reep en pomp achterin de zak vrij makkelijk ‘hangen’ maar bij navraag wordt meteen aangegeven dat niet alleen de kleuren van het shirt vrij te kiezen zijn maar tegen kleine meerprijzen ook extra grippers, een strakkere boord of kortere mouwen gekozen kunnen worden. Met een beetje nadenken ‘bouw’ je zo dus je eigen perfect passende shirt.

Ik ben bang dat ik dit shirt niet te lang onbeheerd op de redactie moet laten slingeren want de jaloerse blikken op de afgebeelde donuts, stukjes vlaai en spiesjes lieten genoeg doorschemeren. Ik heb iets unieks!

tdsportswear.com

Share this post