Getest: Swisseye Iconic 3.0

Getest: Swisseye Iconic 3.0

Sportbrillen heb je in alle soorten en maten. Groot, klein, breed, smal.. je kunt het zo gek niet verzinnen of het is er wel. Swisseye maakt sinds 1996 sportbrillen en heeft ook voor wielrenners veel interessante producten op voorraad. Wij hebben de Iconic 3.0 getest.

Swisseye Iconic 3.0

De Iconic 3.0 is de derde versie in de Iconic-lijn. De Iconic 1.0 is full-framed, de Iconic 2.0 heeft alleen een bovenframe en de Iconic 3.0 heeft dan weer alleen een onderframe. Smaken verschillen, maar van alle sportbrillen zien de Iconic 1.0 en 3.0 er het interessantst uit. De Iconic 3.0 heeft een TR90 frame en fotochrome glazen.

Specificaties:
– TR90 frame
– Fotochrome lens
– Anti-fog behandeling
– Rubberen neusstuk en oorpootjes
– Gewicht: 30 gram
– Kleuren: blauw (met meekleurende lens) en zwart frame (met doorzichtige lens)
– Adviesprijs: €179,95, online voor bijna de helft te vinden

Swisseye Iconic 3.0
Het zicht is best goed, tot je gaat zweten.

Goed zicht, voor even..

Van het felle zonlicht heb je met deze bril absoluut geen last. Het is fijn kijken door de fotochrome lens, al bedekt het in tegenstelling tot veel brillen van deze tijd niet je hele zichtveld. Zijn we misschien verwend of is dat gewoon de norm? Geen idee, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar een breder montuur.

De bril is met een gewicht van 30 gram lekker licht en zit best redelijk. De oorpootjes zijn zacht en ter hoogte van je oor voorzien van een stukje rubber. Het blijft daardoor goed op zijn plek zitten. Het neusstukje is van hetzelfde materiaal gemaakt, maar dat komt er iets minder goed van af. Het witte rubber is nog best prima, maar de hoge ‘snit’ is erg irritant. De lens wordt bijna doormidden gesplitst en dat komt je zicht niet ten goede. Ik had het idee dat ik scheel keek.

Geen ventilatieopeningen

Ik heb de bril onder regenachtige en perfecte weersomstandigheden getest. Telkens kwam ik tot de conclusie: water is niet zijn beste vriend. Bij een beetje regenkleding/" 7139 rel="nofollow" target="_self">regen wordt de lens vies (en dat komt niet meer goed) en bij een beetje zweet zie je ook niks meer. Halverwege de training zat er niets anders op dan de bril afdoen en met geknepen oogjes naar huis toe te rijden. Ventilatieopeningen zal de Iconic 3.0 meer dan goed doen, helaas ontbreekt dat nu.. Misschien is dat iets voor de 4.0.

Swisseye Iconic 3.0
Aan het uiterlijk ligt het niet.

Kopen?

Doen? Nou, nee. Het is een kek brilletje en qua uiterlijk zou ik hem zeker aanraden, maar wat heb je aan een mooie bril als die niet functioneel is? De afgelopen tijd heb ik veel brillen getest en weet ik dat de Iconic 3.0 niet echt de moeite waard is. Misschien is het een leuke bril als je 10 kilometer naar een terras gaat fietsen en daar (met bril op je hoofd) een appeltaart gaat eten, maar om er hard mee te trainen.. Nee, ik raad hem niet aan.

Swisseye Iconic 3.0, Sensa Romagna

Plus- en minpunten
+ Strak uiterlijk
+ Lichtgewicht

– Niet regen- en zweetbestendig
– Geen goede prijs-kwaliteitverhouding
– Glas is snel vies

Share this post