Getest: Suplest Edge 3, stijlvol en comfortabel

Getest: Suplest Edge 3, stijlvol en comfortabel

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan: het is perfect fietsweer. Als het zonnetje schijnt oogt je fietsen/" 7136 target="_self">fiets nét wat aantrekkelijker en glimmen je schoenen ietsje meer dan normaal. In de frisse wintermaanden heb ik het geluk gehad om de Suplest Edge 3 te mogen testen. De review lees je hieronder, maar één ding kan ik wel verklappen: ze zorgen voor extra fietsgenot.

Supplest Edge 3

Het ligt niet erg voor de hand om schoenen van Suplest te testen. De kans is zelfs best groot dat je nog nooit van het Zwitserse merk hebt gehoord. Stefan Küng (vorig jaar BMC) is het uithangbord van Suplest en slingert geregeld foto’s van zijn paradeschoentjes de socials op. Bij elke foto dacht ik: wow, wat gaaf. Collega Bram fietste vorig jaar The Ride Dolomites op de hagelwitte Suplest Aero Road schoenen en was er heel positief over. Ik mocht met de Edge 3 rijden, een nieuw model.

Suplest Edge 3De Edge 3 is het topmodel van Suplest. Alle schoenen van Suplest zijn qua prijs aan de flinke kant, maar dat hoort ook een beetje bij de uitstraling van het merk. De Road Sport-lijn is met een bedrag van €169 nog enigszins ‘goedkoop’, maar daarna loopt de prijs rap op richting de €329 van de Aero Road en de €349 van de Edge 3. Moet je je daar op blindstaren? Nee, verre van.

Het verschil tussen de Aero Road en Edge 3 zit hem in het sluitsysteem. De Aero Road heeft een (weggewerkte) ritssluiting, terwijl de Edge 3 met een dubbele Boa-sluiting is uitgerust. Qua gewicht (230 gram voor de Aero Road, 240 voor de Edge 3) en prijs verschilt het verder weinig.

Specificaties:
– Carbon buitenzool
– Carbonshield
– Dubbele boa-sluiting
– Solestar binnenzool
– Kleuren: wit, zwart, rood en blauw-rood
– Gewicht: 240 gram (maat 42)
– Maten: 39 t/m 47
– Adviesprijs: €349, o.a. hier te koop.

De Edge 3, op de site Road Pro genoemd, is verkrijgbaar in vier verschillende kleuruitvoeringen: een witte, zwarte, blauw-rode en knalrode. Wij ontvingen de rode. Als je niet zo van het opvallen bent, doe je er beter aan om de witte of zwarte te kiezen. De rode Edge 3 is namelijk echt een eye-catcher van de bovenste plank.

Suplest Aero Road Shoes

Lees ook

Getest: Suplest Aero Road schoenen

Gegarandeerd opvallen

Ik vind het altijd wel fijn om met opvallende schoenen te rijden. Het geeft mij extra moraal en ook de plicht om hard te trappen. Een rustig rondje rijden met deze profschoentjes is uit den boze, en daarnaast ziet het er ook niet uit. Hard trappen, daar zijn ze voor gemaakt. De stijve carbonzool helpt daar ook erg aan mee.

Suplest Edge 3
Opvallen is niet moeilijk met deze schoentjes.

De Edge 3 weegt dus 240 gram, heeft een Ergo 360 carbonzool en is uitgerust met een dubbele Boa-sluiting. De bovenkant van de schoen heeft ook een carbon laag, door Suplest een ‘Carbonshield’ genoemd. Het moet voor een gelijkmatigere drukverdeling en extra comfort zorgen. De binnenzool van Solestar maakt het geheel compleet.

Comfortabel

De schoenen zitten heel erg comfortabel. De binnenzool is zacht en fijn, en ook het schild van carbon is een goede toevoeging. De schoen sluit heel mooi om mijn voet en valt qua maat normaal uit. De buitenkant van de schoen heeft meerdere ventilatiegaten, waardoor ik nooit last van zweetvoeten heb gehad. Nu is dat in de winter ook niet heel moeilijk, maar het zegt wel iets over het ademend vermogen van de schoen.

Suplest Edge 3
De Edge 3 is uitgerust met een dubbel Boa-sluiting en carbonshield. 

Suplest Edge 3
De schoen ademt goed, mede door de ventilatieopeningen aan de zijkant.

Eigenlijk wil je met deze schoenen te koop lopen. Wat betreft uiterlijk verdienen ze gewoon minimaal een 9, vind ik. De Edge 3 oogt chique, stijlvol en ademt ‘race’ uit. Helaas moest ook ik tijdens de koude wintermaanden aan de overschoenen geloven, dus fietste ik met enige regelmaat met een dunne laag bedekking over de rode schoentjes. De dubbele Boa-sluiting zat daarbij niet irritant in de weg, al heb ik dat nog nooit bij het dragen van overschoenen gemerkt. De paar keer dat ik zonder overschoenen de vrieskou in ging, heb ik nooit last van koude tenen gehad.

Is het de prijs waard?

Nu het zonnetje doorbreekt en de korte broek ons al smekend aankijkt, is het de perfecte tijd om met de Edge 3 te pronken. Ongetwijfeld steel je de blits met deze rode schoentjes, maar om ‘m alleen op uiterlijk een ruime voldoende te geven is niet eerlijk. Ze zien er niet alleen geweldig uit, maar zitten ook comfortabel, zijn erg stijf en behoorlijk licht. Het enige nadeel(tje) dat ik na drie maanden kan verzinnen zijn de ietwat lange koordjes van de Boa-sluiting. Ik kan best voorstellen dat ze snel breken, al is dat bij mij niet gebeurd.

Suplest Edge 3

Terwijl ik dit artikel schrijf, besef ik dat ik eigenlijk nooit problemen heb gehad met deze schoenen. Vervelende drukpunten ben ik ook nog niet tegengekomen. Eigenlijk blijft na het testen van de Edge 3 één ding hangen: als je nieuwe schoenen zoekt en daar €349 voor kan neerleggen, doe het!

Plus- en minpunten:
+ Stijf
+ Licht
+ Comfortabel
+ Sluit mooi om de voet

– Best prijzig

Share this post