Getest: Salice Levante + 011 RW racebril

Getest: Salice Levante + 011 RW racebril

Misschien heb je nog nooit van Salice gehoord en dat is ook niet heel gek, maar toch timmert het Italiaanse bedrijf flink aan de weg. In Nederland maakt de continentale wielerploeg Alecto gebruik van hun helmen en in Italië rijdt Androni-Giocattoli ermee rond. Wij kregen de Levante opgestuurd, inclusief de 011 RW racebril.

Levante

Salice heeft een ruim assortiment aan helmen en brillen. Niet alleen voor wielrenners overigens, want ook wintersporters zijn bij Salice aan het juiste adres. Wij pikten de Levante eruit. De helm wordt gedragen door eerdergenoemde wielerploegen en is het paradepaardje van Salice. Androni en Alecto rijden met een Italiaanse uitvoering waar de Tricolore op prijkt, maar wij kozen voor een zwarte versie.

Salice Levante + 011 RW racebril Salice Levante LED

De Levante ziet er niet bijster bijzonder uit, maar dat hoeft natuurlijk niks te zeggen. De 14 ventilatiegaten moeten voor voldoende verkoeling zorgen en door de aerodynamische vorm zou het je ook tijdwinst op moeten leveren, al is daar nergens data over te vinden. Wat valt er verder op? De binnenkant van de helm is dun bedekt met kussentjes, waar het bij de meeste helmen juist dik bedekt is. Op de achterkant van de helm zit een handig LED-lampje dat drie knipperstanden heeft.

Specificaties:
– Aerodynamisch
– 14 ventilatiegaten
– Verwijderbaar vliegnet
– LED-lichtje (3 standen)
– 11 kleurcombinaties mogelijk
– Maten: M (52-58) en L (56-62)
– Gewicht: 250 gram (bij maat M, 270 gram bij L)
– Adviesprijs: €109,95

Gewapend met de O11 RW racebril ging ik een stukje fietsen met de Levante op mijn hoofd. Over de pasvorm hoef je je geen zorgen te maken, want voor mijn gevoel is de Levante in maat M echt voor alle hoofdomtrekken geschikt. Je kunt hem simpel strakker verstellen, maar ook veel wijder. Bij mij zat de Levante heel fijn op mijn hoofd. De dunne kussentjes deden ook gewoon hun werk. Ik was een beetje sceptisch en bang dat er wat vervelende drukpunten zouden ontstaan, maar dat was achteraf nergens voor nodig.

Salice Levante
De binnenschaal van de Levante. Dunne kussentjes, maar wel comfortabel.

Heel veel indruk heeft de Levante niet op mij gemaakt. Het is gewoon een degelijke helm waarbij de ventilatie niet helemaal je-van-het is, maar wel een voldoende scoort. Als je niet merkbewust bent en het niet uitmaakt of je met pak’m beet een POC rijdt of een Salice, dan is het voor een bedrag van €109,95 een mooie helm om een keer uit te proberen. Dat het niet de opvallendste helm is, kan een pré zijn of een afknapper. In het laatste geval is de 011 RW racebril een mooie toevoeging.

011 RW

De 011 RW ontving ik in het geel met blauw. De bril voelt wat goedkoop aan, maar ziet er wel flitsend uit. Met de donkere glazen had ik weinig last van het scherpe zonlicht, maar heel comfortabel zat de bril niet. Je kunt de pootjes bijvoorbeeld niet verstellen en ook het rubberen neusstukje blijft zitten zoals het zit. Zit de bril niet goed? Dan heb je gewoon pech. Bij mij zat het wel redelijk, maar niet voor herhaling vatbaar. Qua looks geef ik de 011 RW een dikke voldoende, maar op het gebied van comfort en lens ben ik er iets minder over te spreken. De prijs (ongeveer €69,95) maakt dan weer een hoop goed. Voor een adviesprijs van €170 euro (helm+bril) fietsen/" 7136 target="_self">fiets je er wel gesoigneerd bij.

011 RW racebril Salice
Aan de looks ligt het niet..

Specificaties
– IDRO lens (categorie 3)
– Meerlaagse spiegelcoating (minder schitteringen en helder zicht)
– Frame van Grilamid TR90
– Rubberen pootjes en neusstuk
– 9 kleurcombinaties mogelijk
– Vooral geschikt voor mensen met een smal gezicht
– Prijs: €69,95

Share this post