Getest: Regenjas van Craft, Verve Rain Jacket

Getest: Regenjas van Craft, Verve Rain Jacket

Stopt het ooit nog met regenen? Voor de gemiddelde fietser is het een dramatisch week waarin het niet lijkt op te houden met regenen. Gelukkig zijn er de regenjassen nog. Van Craft hebben wij de Verve Rain Jacket getest. Daar is het immers toch een ideaal moment voor..

Craft Verve Rain Jacket

De Verve Rain Jacket is een lichte en winddichte regenjas. Eigenlijk heeft het maar weinig weg van een wielerjas en lijkt het vooral op een hardloopjasje. Het grootste verschil zit hem in de elastische onderkant, waardoor de jas tijdens het fietsen een ergonomische pasvorm heeft en keurig op zijn plek blijft zitten. Bij het hardlopen klimt de jas al gauw omhoog en loop je voor je het weet met een blote buik in de rondte.

Craft Verve Rain JacketDe jas is gemaakt van Polyester en heeft een Polyurethaan achterkant. Bij het aandoen merk je gelijk dat de jas erg elastisch is. De binnenzijde van de mouwen voelen plakkerig aan, maar daardoor blijft de jas wel goed op zijn plek zitten. Dat is overigens weer een verschil met een normale hardloopjas.

Verder heeft de Verve Rain Jacket overlappende ventilatieopeningen en zitten er ook onder je oksels ventilatiegaten. Met drie opbergvakken is er ruimte genoeg. De kans is groot dat je spullen droog blijven, want over de ritssluiting zit nog een extra beschermlaag. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je niet zichtbaar bent; overal zitten reflectoren.

Specificaties:
– Wind- en waterbestendig
– Reflectoren
– Getapete naden
– Ventilatiegaten onder oksel
– Elastisch
– Ergonomische koerspasvorm
– XS t/m 4XL
– Adviesprijs: €129,95, onder andere hier te koop.

Prima

Ik heb meerdere keren hardgelopen en gefietst met deze regenjas. De conclusie: het is een fijne jas, maar vooral als het qua temperatuur ook aangenaam is. In de vrieskou met de Verve Rain Jacket op pad gaan is geen goed plan, maar daar is het ook niet voor bedoeld. Je moet de jas vooral gebruiken als extra beschermlaag tegen de regenkleding/" 7139 rel="nofollow" target="_self">regen.

De jas zit lekker, heeft een fijne pasvorm en ventileert prima. Door de ‘plakkerige’ binnenkant voelt het wel snel wat warm en zweterig aan. De belangrijkste vraag is natuurlijk: is de jas waterdicht? Het antwoord is: ja, deels. Voor kleine regenbuitjes draait de Verve Rain Jacket zijn hand niet om, maar voor de zware buien is hij toch iets te licht. De jas wordt overigens niet snel zwaar. Winddicht? Grotendeels.

Craft Verve Rain Jacket
‘Plakkerige’ binnenkant. Hierdoor blijven de mouwen op hun plaats.

Craft Verve Rain Jacket
De jas schuift niet omhoog door dit rubberen strookje.

Craft Verve Rain Jacket
De ritssluiting is bedekt met een extra laag.

Zou ik hem zelf kopen? Mwah. Het zit allemaal wel fijn, maar op dit moment (dan bedoel ik de tijd van het jaar) vind ik ‘m iets te fris. Ik kan mij goed voorstellen dat het straks in het voorjaar bij de juiste temperatuur een prima jas is, maar voor ritjes onder de 10 graden Celsius vind ik hem iets te dun. De pasvorm is wel prima.

Kortom: het is een prima regenjas, maar je moet het zelf ervaren. De adviesprijs bedraagt €129,95, maar met een beetje zoekwerk is de jas voor een schappelijkere prijs online te vinden.

Share this post