Getest: QOM kleding. Opvallend mooie dameskleding

Getest: QOM kleding. Opvallend mooie dameskleding

Als je echt iets anders dan anders wilt dan zul je wat verder moeten zoeken dan de gebruikelijke webshops. Continue houden we Instagram en andere sociale platforms in de gaten op zoek naar de mooiste en meest unieke kleding. En zo stuiten we op QOM oftewel Queen of the mountain. kleding all the way from Australia.


Het duurt een tijdje voor ons pakketje vanuit de andere kant van de wereld in ons boerendorp word bezorgd bij de lokale sigarenboer. Verbaast zijn we vervolgens als we de doos openen en zien dat de kleding gemaakt wordt door Cuore. De kledingfabrikant uit Zwitserland. Ons kledingsetje is dus vanuit ‘der schweiz’ richting de australische outback getransporteerd om vervolgens met het vliegtuig en een flinke omweg in het zuiden van Nederland terecht te komen. Echt eco-friendly is het niet maar ho! De QOM kleding is mooi. of beter gezegd: indrukwekkend cool. Zowel de broek, het shirt als de sokken zitten boordevol technische details én een hoop grafische avonturen.


Zowel het shirt als de broek hebben een diep blauw-paarse kleur waarop gestileerde bloemen het tot een compleet design maken. QOM heeft een bescheiden collectie, allemaal met opvallende designs. Vaak gebaseerd op diverse flora en fauna. Verwar QOM oftewel www.queenofthemountain.com.au niet met www.queenofthemountains.co.uk. De engelse variant kost slechts een schijntje in vergelijking met het setje wat wij ontvingen want met 299,- Australische dollars ben je er nog niet. Buiten de $20 dollar verzending kun je nog een rekening van +/- 60 euro verwachten van de douane. 255 euro waren we omgerekend uiteindelijk kwijt voordat we in onze kit klaar stonden voor een eerste testrit.

Shirt
We hebben geen dame kunnen vinden die er niet mee zou willen rijden. De kleding valt duidelijk in de smaak met het neutrale, maar opvallende design. Mooi vanwege de subtiele lijnen, kruisjes en details die we overal terugvinden. De kleding valt vrij ruim en je kunt hierdoor best een maatje kleiner bestellen dan je gewend bent. Goed voor de moraal dus. Buiten drie zakken op de achterkant -welke vrij hoog zitten maar daardoor wel lekker diep zijn- heb je ook nog een 4e zakje met afsluitbare rits.


Het shirt is gemaakt van een dunne rekbare stof welke lang mooi blijft en lekker luchtig is. Ideaal voor de zomermaanden. Het komt natuurlijk niet voor niets uit Australië. De lange rits kun je makkelijk met één hand openen dus laat het bergje op maar lekker flapperen.

De mouwen hebben een vrij neutrale lengte en zijn niet ‘aero-lang- zoals de trend van het moment lijkt te zijn.

Broek
De bijbehorende broek heeft redelijk lange bretels welke geen knellend gevoel geeft. De bretels zijn breed waardoor ze niet ‘snijden’ en comfortabel aanvoelen. De brede randen aan de onderkant van de broekspijp voorkomen omhoog kruipen van de broek en geven voldoende grip. De boorden zijn niet te strak en voelen comfortabel aan.De gel pad in de zeem is prettig en verdikt op de plaats waar je zitbotjes zitten. Extra comfort op de plaatsen waar het nodig is dus. De zeem in zijn geheel is vrij groot en loopt daardoor ook verder door in de dij. De gebruikte stiksels zijn vrij dik waardoor de zeem niet geheel onopvallend overloopt in de broek. Bij diverse testritten merkten we irritatie op na ongeveer 60 kilometer ter hoogte van de bilplooi.Met de QOM kleding ben je uniek en heb je een setje waar je iedereen de ogen mee uit steekt. Het is een klein beetje omslachtig om je fietskleding uit Australië te laten komen maar aan de andere kant, wat houdt je tegen? Drie muisklikken en de postbode doet de rest. De QOM kleding zal nog wel eventjes boven op de stapel met favoriete kleding blijven liggen.

Shop de collectie op queenofthemountain.com.au

Share this post