Getest: Polo Jersey van Atout, van Poolse makelij

Getest: Polo Jersey van Atout, van Poolse makelij

Soms is het leuk om iets onbekends uit te proberen. Zo heb ik onlangs een wielershirt van Atout getest. Ik had nog nooit van het Poolse bedrijf gehoord, maar werd er via-via op geattendeerd. Hoe de kwaliteit van de kleding is en hoe het shirtje zit? Dat lees je hieronder.

Atout

Als je niet beter zou weten dan zou je denken dat ik Roemeens kampioen ben. Het blauw, geel en rode shirt – en vooruit, ook een beetje groen – is een gekantelde versie van de Roemeense vlag. Eigenlijk is het een prima ontwerp voor een kampioensshirt, want zeg nou eerlijk: een shirt waar Ramon Sinkeldam destijds bij Giant-Alpecin in reed wil toch niemand? We dwalen af.

Atout Polo Jersey

Het shirt is afkomstig uit Polen en heeft dus niets met Roemenië te maken. Om preciezer te zijn is de kleding gemaakt door Raso Sportswear uit Stary Sacz. Het bedrijf is in het noorden van Polen gelegen, op een steenworpafstand van Slowakije.

De kleding van Atout ziet er mooi uit. Slim zijn ze ook, want op Instagram werd ik geattendeerd op het Poolse merk. Iets met targeting. Atout heeft kleding voor zowel mannen als vrouwen, waarbij het assortiment wel iets meer uit herenkleding bestaat. Aan helmen en schoenen doen ze niet: alleen shirts, broeken en sokken zijn er te koop. Veelal ‘aero’.

De kleding is niet duur en dat is leuk. Tegenwoordig betaal je al snel minimaal €100 voor een simpel shirtje. Dat is soms nog goedkoop, want sommige merken maken het helemaal bont door het dubbele te vragen. Is de kwaliteit dan zoveel beter? Soms wel, soms niet. Je betaalt vaak vooral om de marketingkosten van het bedrijf te dekken.

Atout heeft op dit moment zo’n negen herenshirts in haar assortiment. De adviesprijs bedraagt voor alle shirts €79, al strooit het bedrijf met kortingen. Voor een bibshort leg je €84 à €89 neer, dus voor minder dan €170 schaf je al een mooi fietssetje aan. Aan de prijs ligt het dus niet, maar hoe is de kwaliteit?

Specificaties:
– Bestaat voor 80% uit Polyester en 20% uit Elastaan
– Elastische band om de middel
– Drie vakken én een extra vak met rits
– Volledige ritssluiting
– Maten: XS t/m XXL
– Adviesprijs: €79

Meer informatie over Atout vind je hier.

Wij ontvingen alleen de Polo Jersey, een kleurrijk shirt wat dus lijkt op de Roemeense vlag. Het eerste dat opvalt is dat het lekker strak zit. Na een paar testshirtjes die erg los zaten is dat een fijne meevaller. De ‘Polo jersey’ is 100% gemaakt van Polyester, waarbij gebruik is gemaakt van de Microsense-technologie. Hierdoor is het shirt lekker licht en voelt het aan als een tweede huid. Ideaal voor ritjes in de volle zon, want de Polo Jersey geeft ook voldoende UV-protectie mee.

Lekker elastisch

Het shirt is in vier richtingen rekbaar en is bij de mouwen extra elastisch. Bij de mouweinden zit nog een klein strookje rubber om alles op zijn plaats te houden. Het strookje valt nauwelijks op, maar is wel functioneel: je voelt het amper terwijl alles wel op zijn plek blijft zitten. Aan de onderkant van het shirt zit een elastische band, zodat het shirt niet omhoog glipt.

Atout Polo Jersey
Een fijne stretch bij de mouwen.


Kleurrijk is het zeker. (foto van Atout)

Ik heb het shirt meerdere keren onder warme omstandigheden getest. Eigenlijk heb ik er best veel plezier aan beleefd. Qua looks vind ik het een mooi shirt (toegegeven: het moet wel je smaak zijn) en ook de kwaliteit is best goed. De pasvorm daarentegen vind ik een klein beetje tegenvallen, want het shirt valt ietwat klein ter hoogte van mijn navel. De zakken aan de achterkant mogen van mij ook wel iets groter.

Als ik al mijn bevindingen op een hoopje gooi en daar een prijs van €79 aan vastplak, dan vind ik het zeker de moeite van het uitproberen waard om ooit iets bij Atout te bestellen. Het shirt is in elk geval van prima kwaliteit, maar ik heb geen flauw idee of de bibs ook in orde zijn. Gelukkig matcht de Polo Jersey op elke zwarte broek en is het niet per sé nodig om een compleet setje aan te schaffen.

Na zdrowie!

Share this post