Getest: Pas Normal Studios Essential kit

Getest: Pas Normal Studios Essential kit

Sommige kledingmerken vallen op door hun opvallende kleuren en prints, andere door hun prijsstelling – meestal in positieve zin -. Het Deense Pas Normal Studios is in Europa in sneltreinvaart aan een opmars bezig en heeft duidelijk een andere tactiek. De kleding van Pas Normal is steevast erg aan de prijs. Kijk naar een willekeurig product en plak ongeveer 100 euro bovenop het bedrag wat je denkt dat het kost en je zit er ‘boenk’ op. We testen de Pas Normal Essential broek en shirt met bijpassende sokken.

Pas Normal is klein, bescheiden en gemaakt voor puristen, Soigneurs met kennis van zaken. Mannen met gevoel voor sokhoogte en de juiste instafilters. Pas Normal maakt kleding die niet opvalt vanwege schreeuwende kleuren, wel vanwege oog voor details. Ons setje ‘Essential’ kleding bevat een volledig zwarte broek welke een vrij normale maatvoering heeft. De maat Medium past als gegoten zoals de meeste broeken dat bij mij doen. De bretels zijn niet te strak en de mesh stof is afgewerkt met een vrij brede gestikte rand. Aan de achterkant loopt het rugpand door tot bijna aan de nek waardoor de broek bijna dienst kan doen als ondershirt. Voordeel is dat de broek goed op zijn plek blijft zitten. We hebben niet kunnen waarnemen of het ook echt warmer is.

De styling is sober zoals ze dat in de tijd van Merckx en Maertens deden. en de pijpen van de broek zijn vrij lang. Ideaal voor mijn lange stelten. De antislipbanden aan de onderkant zijn niet bijzonder lang zoals tegenwoordig vaak te zien is maar wel weer vrij stevig. Voelbare kwaliteit waar niet op bespaard is. Het mooiste aan de broek is de dunne gewafelde stof aan de voorkant die comfortabel en fijn aansluit op de huid.

Pas Normal gebruikt geen extreem dikke of grote zeem maar wel één die comfortabel blijft bij lange ritten. We gebruikten hem oa tijdens ritten van 13 en 15 uur aan een stuk en daar voelden we onszelf nog kiplekker, zitvlak technisch gezien.

€215 euro schrijft Pas Normal van je rekening voordat ze deze broek opsturen. Is het dat waard? 215 euro is ongelooflijk veel geld maar de broek is van bijzonder hoge kwaliteit en een exemplaar waar je flink lang mee vooruit kunt. Er zullen zeker andere broeken zijn die voor ongeveer de helft van het geld eenzelfde comfort level bieden maar met deze Essential serie mag Pas Normal zich probleemloos tussen de Assos, Rapha en ZeroRH+ broeken scharen. Zijn geld waard dus. Ow en ook de Denen hebben geregeld sale. Shoppen dus!

Het Essential shirt is net als de broek nogal sober van styling. Het logo, of noem het een woordmerk is in een andere tint dan de beige kleur van het shirt afgedrukt op de borst en rug maar verder is het gewoon een ‘saai’ ding. De afwerking is wel weer van bijzonder niveau. Drie zakken op de rug met extra waterdichte zak met rits die nauwelijks waarneembaar is. Antislip banden aan de onderkant van de mouwen en een zeer soepele stof welke gebruikt is voor onder andere de mouwen zijn minieme eyecatchers. Pas Normal creëert zijn look door eenvoud. Waar de pasvorm van de broek ‘goud’ is zo raar valt het shirt. We bestellen een maat Small zoals we dit altijd doen en waar dat normaal eigenlijk altijd goed gaat krijgen we nu een shirt welke niet heel prettig zit. Erg korte mouwen en een shirt wat behoorlijk strak zit rondom de borst maar juist los zit op de heupen. En laat ik daar nu niet heel erg ‘aangezet’ zijn. De pasvom doet een beetje denken aan een damesversie van een shirt maar bij een extra check komen we toch bij de herencollectie uit.

De maattabel goed bestuderen en eventueel een maatje groter bestellen loont bij de bovenkleding van Pas Normal want voor €175 euro hebben we liever een shirt dat past.

Share this post