Getest: Northwave Extreme Pro

Getest: Northwave Extreme Pro

Net geen jaar geleden kondigde collega Edwin het nieuwe parade paardje van Northwave al aan. De hoge prijs en vooral de stijfheid maakte mij nieuwsgierig naar de Extreme Pro. Ondertussen zijn ze niet meer zo mooi hagelwit en weet ik een stuk meer.

Foto: Remco Veurink

Ik begin gelijk met de pasvorm. Deze is, zoals we gewoon zijn van Italiaanse schoenen net ietsjes kleiner en smaller. Goed uitmeten en de juiste maat kiezen is dan ook belangrijk. Het Xframe2 bovengedeelte sluit strak en is soepel genoeg om mooi rond je voet te sluiten. Persoonlijk had ik in het begin een paar kleine drukpuntjes, omdat ik een brede voet heb. Na een aantal ritjes werd dit minder en kon ik probleemloos fietsen.

Na een flink aantal kilometers valt op dat ik de SLW2 draaisluitingen geen klikje strakker aan moet sluiten dan in het begin. Vaak, vooral na natte ritjes rekken schoenen iets uit, maar de Extreme Pro schoenen blijven dezelfde pasvorm behouden dankzij de gebruikte microfiber. Erg fijn en beloofd een lange levensduur van de schoen.

De SLW2 draaisluitingen geven ook geen krimp en je draait ze al snel te strak aan. Wat ik erg fijn vind is de wreef van de schoen strak aangesloten blijft, hierdoor blijft je voet stevig in de schoen tijdens het omhoog trekken van de pedalen.

Wat verwacht ik nog meer van een topschoen? Ik wil graag dat hij goed ademt tijdens lange zomertochtjes, maar hier kan de Northwave nog verbeteren. De schoen is gemaakt van een dik materiaal, wat uiterst comfortabel is maar minder fris bij warm weer. Vooral aan de hiel vind ik de schoenen erg warm.

Op de zool zit een mooi kuipje rond de hiel voor extra stabiliteit en voorkomt schuivende voeten.

Tot nu toe allemaal prima, maar zijn ze zoveel geld waard? Ik vind van wel. Het beste van de schoen is de carbon onderkant. De Powershape carbon zool heeft zijn naam niet gestolen. Als je naar de fietsen/" 7136 target="_self">fiets loopt voel je al de zool zo stijf is als een plank. De power gaat rechtstreeks naar de pedalen.

Het blijft ongelofelijk veel geld voor een paar schoenen, maar als het gaat om de kleinste details, zoals bij het Astana team snap ik dat ze zonder twijfelen kiezen voor de Extreme Pro.

Specs

NORTHWAVE EXTREME PRO
Gewicht: 260 gram (maat 42)
Maten: 36-48 (Halve maten van 39,5-45,5)
Kleuren: Wit; Zwart
Prijs: € 379,99
Meer informatie: northwave.com

+ Stijf
+ Rekt niet uit
– Warm

Share this post