Getest: Megmeister Drynamo ondershirt

Getest: Megmeister Drynamo ondershirt

Als je dit Megmeister Drynamo ondershirt uit de doos haalt denk je in eerste instantie wat is dit voor flodderig shirtje, de randen lijken niet eens afgemaakt te zijn. Maar schijn bedriegt!

Het materiaal is echt extreem elastisch, ik draag normaal altijd maat XXL van de meeste merken, maar deze L/XL zit heerlijk en voelt absoluut niet te klein. Wel rekt de stof natuurlijk flink uit, dat zie je ook op de foto hieronder waar ik het shirt stevig oprek en je mijn vingers er doorheen ziet. Hier zie je ook mooi de verschillende weefstructuren. Dat komt voornamelijk dankzij 12% elastaan die verwerkt is in het materiaal. Door die elasticiteit sluit dit ondershirt perfect aan, zonder ook maar ergens te knellen. Verder is het shirt gemaakt met een mix van 44% polypropylene DryArn en 44% nylon.

Dankzij het weefpatroon en de gebruikte materialen wordt vocht makkelijk doorgegeven naar de volgende kledinglaag. Er is met verschillende zones gewerkt, zo is het shirt onder de oksel bijvoorbeeld luchtiger dan op de schouders. Het spul droogt ook supersnel. Dit is echt een ondershirt voor fietsers, want de achterkant is een flink stuk langer dan de voorkant. Fijn als je voorover hangt, over je stuur.

Megmeister ondershirt in de praktijk

In de praktijk is het ontbreken van afgewerkte naden een zegen. De hals is lekker ruim uitgesneden, precies zoals ik dat graag heb. Doordat ook aan de uiteindes van de korte mouwen geen stiksels zitten zie je het ondershirt ook niet zitten onder je fietsshirt. Draag je dus ook nauwsluitende fietsshirts, dan zitten die er keurig glad overheen.

Ik draag dit ondershirt nu al een paar maanden, het is tig keer gewassen en ziet er nog als nieuw uit. De randen, die afgeknipt lijken, rafelen niet. Daar was ik in eerste instantie een beetje bang voor. Ik droeg hem onder fietsjacks met lange mouwen bij een graad of 8 en ook onder gewone jerseys bij 15 graden plus. Erg comfortabel allemaal. En vooral opvallend hoe droog het blijft aanvoelen, ondanks soms flink zweten.

Wat is er verder nog het vermelden waard? Dat ie er naast deze zwarte uitvoering ook nog in het wit en het blauw is en dat je er €64,95 euro voor moet betalen. Dat is best een smak geld voor een shirt dat je niet ziet, maar is zijn geld gezien de kwaliteit en het comfort best waard. Ze hebben ze trouwens ook mouwloos en met lange mouw.

Meer info: megmeister.com

Share this post