Getest: Mavic Cosmic Graphic sokken

Getest: Mavic Cosmic Graphic sokken

Sokken heb je in alle soorten en maten. Het is allang niet meer gebruikelijk om met lange, witte kousen te fietsen, want tegenwoordig heb je sokken in alle kleuren van de regenboog. De een vindt het prachtig, de ander vindt het verschrikkelijk. Wij hebben de opvallende Cosmic Graphic sokken van Mavic onder de loep genomen.

Cosmic Graphic sokken

De witgrijze sokken werden geleverd met de Mavic Cosmic Ultimate SL schoenen. Nieuwe sokken zitten (bijna) altijd lekker, dus ook deze Cosmic Graphic sokken. Qua kleurcombinatie met de gele schoenen is het wat mij betreft een goede match en ook qua comfort scoort het een ruime voldoende. De sokken zijn door de open mesh-constructie over de bovenkant van de voet erg luchtig, zitten fijn en hebben geen vervelende drukpunten. Daarnaast vind ik de hoge snit heel fijn.

Mavic heeft op het gebied van sokken meer te bieden dan de Cosmic Graphic, maar wat betreft uitstraling steekt de Graphic er met kop en schouders bovenuit. De Graphic sokken zijn in drie kleuren verkrijgbaar: wit, rood en blauw. Alles is in combinatie met de kleur zwart, waarbij de bovenkant dus wit, rood of blauw is en de onderkant zwart.

Cosmic Graphic

Is het een aanrader? Ja, al vind ik €18 voor een paar sokken wel aan de hoge kant. Mocht je bijvoorbeeld de Cosmic Ultimate SL aanschaffen, dan valt €18 voor een matchend paar sokken alleszins mee, maar anders zou ik het er zelf niet voor over hebben. Met de koude wintermaanden in aantocht heb je bij een temperatuur rond het vriespunt meer aan dikkere sokken met eventueel een thermolaag en zie je – hoe mooi ze ook zijn – onder de lange broek toch nauwelijks iets van de sokken. Als het weer iets aangenamer wordt, steel jij met deze kousen de blits!

Ik blijf er voorlopig nog wel een tijdje mee rijden, al doemen de eerste gaten helaas al op..

Specificaties:
– Meryl® Skinlife
– Materiaal: 93% polyamide, 7% elastaan
– Open mesh-constructie bovenkant voet
– Anatomische pasvorm links en rechts
– Flatlock (platte naad) bij de tenen
– 3 kleurcombinaties
– Prijs: €18,00

Meer info op de site van Mavic.

Share this post